Επίσκεψη του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκο Συρμαλένιο, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 23-06-2021, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Συρμαλένιος συνοδευόταν από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς και τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα αναθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε διεξοδικά τους παριστάμενους σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας να αναθέσει τη μελέτη για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος στο λιμένα της Ερμούπολης σε έναν έγκυρο, ανεξάρτητο φορέα, όπως είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλα τα στάδια που προβλέπονται μέχρι την ολοκλήρωσή της και την συνακόλουθη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν γνώση για την απόφαση της Περιφέρειας να τοποθετηθεί άμεσα μηχάνημα για τη μέτρηση των ρύπων της ατμόσφαιρας, προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και ότι οι ενέργειές της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, στο γραφείο του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος συνοδευόταν από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση  εν όψει της θερινής περιόδου, δεδομένου ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και για τον ασφαλή τρόπο άφιξης και αναχώρησης από τα νησιά μας εκατομμυρίων επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

«Στο πρόσωπο του Αρχηγού, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Νότιο Αιγαίο, τα οποία με ευσυνειδησία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων και των παραλιών των νησιών μας, επιτηρώντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ναυσιπλοΐα στο Νότιο Αιγαίο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνο Αλεξανδρή, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, κ. Κωνσταντίνο Φιφλή υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Με τον κ. Αλεξανδρή, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Σύρο αναλύθηκαν θέματα που αφορούν το δικαστικό σώμα και την άσκηση δικαιοσύνης στο Νότιο Αιγαίο, ενώ συζητήθηκε η βελτίωση των υποδομών της δικαιοσύνης, καθώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Σύρο.

Ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσκεψη και δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι ισχυρός σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών της δικαιοσύνης και κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου, εφόσον αυτό αποφασιστεί.