«Δημοπρατούνται τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας στην ιστορία των Κυκλάδων»

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε, σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, οι όροι δημοπράτησης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, που αφορά την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 24.150.000,00 ευρώ (συνυπολογίζεται το τριετές έργο οδοποιίας της Σύρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ, του οποίου οι όροι δημοπράτησης εγκρίθηκαν κατά το μήνα Νοέμβριο από την  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας).

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης των τριετών συντηρήσεων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, για τα παρακάτω νησιά των Κυκλάδων:

 • Θήρα – Θηρασιά, προϋπολογισμού 2.900.000,00 ευρώ
 • Μύκονο, προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ
 • Νάξο & Μ. Κυκλάδες, προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ
 • Άνδρο, προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ
 • Πάρο – Αντίπαρο, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ
 • Μήλο – Κίμωλο, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ
 • Τήνο, προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ
 • Κέα, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ
 • Κύθνο, προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ
 • Αμοργό, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ
 • Σέριφο, προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ
 • Σίφνο, προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ
 • Ίο, προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ
 • Ανάφη, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ
 • Φολέγανδρο, προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο για διάστημα τριών ετών θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ανέφερε:

«Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών μας έχοντας εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσόν που έχει διατεθεί ποτέ για τις Κυκλάδες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό το ποσόν, εάν αθροίσουμε και τα χρήματα που έχουμε διαθέσει από το 2015 έως σήμερα, πλησιάζουμε συνολικά τα 48.000.000,00 ευρώ.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ποσόν, γνωρίζουμε καλά ότι θα προκύψουν επιπλέον ανάγκες για το οδικό δίκτυο που υφίστανται λόγω της πλήρους εγκατάλειψής του κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν της ανάληψης των καθηκόντων μας.

Γι’ αυτό το λόγο, θα συνεχίσουμε την αναζήτηση χρηματοδότησης για την εκτέλεση και άλλων έργων».

«Μας κάνατε υπερήφανους»

Για άλλη μια φορά ο Φοίνικας Σύρου ONEX μας έκανε υπερήφανους.

Η ομάδα που πάνω από 20 χρόνια σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίστηκε μας προσέφερε χαρές και συγκινήσεις, κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού του League Cup «Νίκος Σαμαράς», το κύπελλο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία!

Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα με την στήριξη των χορηγών της, την αγάπη και την υποστήριξη των φιλάθλων της Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα της από τα «πέτρινα» χρόνια των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι και σήμερα, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό βόλεϊ.

«Κούπες» στις Κυκλάδες

Ευχές του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Υπεύθυνου Αθλητισμού, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, στον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ONEX και τον Α.Ο. Θήραςλίγο πριν τις μάχες διεκδίκησης δύο μεγάλων επάθλων του ελληνικού βόλεϊ:

«Είμαι πολύ υπερήφανος που δύο από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ, ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ONEX   και ο Α.Ο. Θήρας, εκπροσωπούν τις Κυκλάδες στις δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, του League Cup «Νίκος Σαμαράς» και του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, αντίστοιχα.

Σε αυτές τις μάχες θα τους συνοδεύουν τόσο οι δικές μου εγκάρδιες ευχές, όσο και οι ευχές όλων των Κυκλαδιτών.

Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο τίτλοι “θα ταξιδέψουν” για τα νησιά μας, γράφοντας μία “χρυσή σελίδα” στην ιστορία του αθλητισμού των Κυκλάδων.

Καλή Επιτυχία!»

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Αναλαμβάνει την πλήρη επισκευή του γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ στην περιοχή “Λάκκα” της Μυκόνου

Τη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης περιοχής “Λάκκας” Χώρας Μυκόνου» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, την δημοπράτηση, την χρηματοδότηση και την παρακολούθηση υλοποίησής του.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο είναι:

 1. Καθαιρέσεις κατακερματισμένων δαπέδων
 2. Κατασκευή νέων αθλητικών δαπέδων
 3. Επίστρωση αγωνιστικού χώρου με ελαστικό τάπητα
 4. Τοποθέτηση στυλοβατών και πινάκων καλαθοσφαίρισης
 5. Τοποθέτηση συγκροτήματος πετοσφαίρισης
 6. Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού
 7. Ενίσχυση πρασίνου με φυτεύσεις

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) μηνών από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης αναφερόμενος στο προς υλοποίηση αθλητικό έργο, δήλωσε:

«Αναβαθμίζεται η πολυσύχναστη περιοχή της Λάκκας Μυκόνου με την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ και της πλατείας που βρίσκεται μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων και του Πολιτιστικού Χώρου της Λάκκας.

Η Μύκονος αποκτά έναν Πολυχώρο Αθλητισμού – Πολιτισμού σύγχρονο, λειτουργικό και εναρμονισμένο από αρχιτεκτονικής πλευράς με το πανέμορφο και ιδιαίτερο αστικό περιβάλλον της.

Η συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου παράγει πάντα ωφέλιμα αποτελέσματα για τους πολίτες».

“Έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών”

Ολοκληρώθηκαν τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου για τα νησιά:

 • Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο
 • Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Ανάφη

Στις εργασίες που εκτελέσθηκαν περιλαμβάνονται:

 1. Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας σε σημεία αυξημένου κινδύνου
 2. Τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και η αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων από νέες
 3. Διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου με μονή αξονική γραμμή και οριογραμμές εκατέρωθεν του οδοστρώματος
 4. Διαγράμμιση σε θέσεις διαβάσεων πεζών

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου με την προειδοποίηση για κινδύνους σε διάφορα τμήματά του και την οργάνωση των κυκλοφοριακών ρευμάτων.

Παρόμοιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε:

«Η προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου συνεχίζεται με πολυεπίπεδες δράσεις σε όλα τα νησιά μας.

Με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τα μεγάλα έργα οδοποιίας που έχουμε προγραμματίσει, εκσυγχρονίζουμε και καθιστούμε ασφαλές το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τριετής αντιπλημμυρική προστασία στη Μύκονο

Υπεγράφη σήμερα από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη, η Σύμβαση τριετούς αντιπλημμυρικής προστασίας για το νησί της Μυκόνου (2021 – 2023) με την ανάδοχο εταιρεία «ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗ ΑΤΕ».

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν:

 1. Καθαρισμό των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων
 2. Καθαρισμό ρεμάτων, κοιτών ποταμών από φερτά υλικά, απορρίμματα και παρόχθια ή εντός της κοίτης βλάστηση
 3. Κλάδεμα μεγάλων δέντρων που βρίσκονται εντός της κοίτης των ρεμάτων και εμποδίζουν την απρόσκοπτη παροχέτευση του ρέματος

Οι προβλεπόμενες εργασίες καθαρισμού αφορούν στα ρέματα που καταλήγουν στις περιοχές:

 1. Ρέμα Μαού
 2. Ρέμα Λαγκάδα
 3. Ρέμα Μερσίνης Άνω Μερά
 4. Ρέμα Πανόρμου
 5. Ρέμα Φτελιά
 6. Ρέμα Καλό Λιβάδι
 7. Ρέμα Ελιά

Πέραν των προαναφερθέντων ρεμάτων, εάν προκύψουν απρόβλεπτες ανάγκες θα δοθούν εκ νέου οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστούν.

«Η Επόμενη Μέρα του Πολυχώρου Αθλητισμού – Πολιτισμού στα Καμίνια Σύρου»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Απριλίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκο Λειβαδάρα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μηνά Αληφραγκή, τον Πρόεδρο του Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμινίων Σύρου, κ. Γιώργο Σιγάλα και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Ξαγοράρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού στα Καμίνια της Σύρου, μετά την παράδοσή του που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Το μεγάλο στοίχημα αναβάθμισης της περιοχής, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την παράδοση ενός σύγχρονου, πλήρως λειτουργικού και απόλυτα ασφαλούς χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ 3-on-3.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός των εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια, με την τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης ανοιχτού χώρου.

Σε δήλωσή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, διότι εκτός του ότι είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτές τις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις στη νεολαία και τους κατοίκους του νησιού, η συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Κοινωνικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καμινίων απέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη διαχείριση και λειτουργία των εγκαταστάσεων. Πρωτεύοντα ρόλο θα έχει ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων Σύρου.

Το ίδιο ευελπιστώ ότι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση και των άλλων δύο σημαντικών αθλητικών έργων, το στάδιο στη Βάρη και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Πάγο, των οποίων οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως έχουμε δεσμευθεί».

 Από την πλευρά του, ο κ. Λειβαδάρας δήλωσε:

«Επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο σύγχρονος Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού στα Καμίνια. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς σήμερα διευθετήθηκαν με τον Κοινωνικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καμινίων και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία των εγκαταστάσεων. Έτσι, σε λίγο καιρό το πολυδύναμο αυτό έργο πρόκειται να παραδοθεί στους συμπολίτες μας, ένα έργο που θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του τόπου μας».