Η “προώθηση λύσεων” στο επίκεντρο της τεχνικής σύσκεψης για την Άνδρο

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Κυκλάδων και Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη  και τον Δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Λοτσάρη.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου κ. Λευτέρης Μπάλλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Όρμου Κορθίου κ. Γιώργος Ζάννες, ο εκπρόσωπος της Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου κ. Γιώργος Μαντζώρος,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Αντώνης Λούβαρης,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών κ. Λουκάς Καραδήμας και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου.

Μετά τις ευχές όλων προς τον κ. Λάσκαρη  για “καλή θητεία” επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχη, η ατζέντα της συνάντησης  περιελάμβανε όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο,  με επίκεντρο την πορεία υλοποίησης  των  έργων και μελετών, στον προγραμματισμό και την χρηματοδότηση των οποίων συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ  εξετάστηκαν  τα  προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή υλοποίησή τους.

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν επίσης οι κοινές παρεμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, η οριστική παραλαβή του αλιευτικού καταφυγίου του Κορθίου εντός της επόμενης εβδομάδος από την Επιτροπή παραλαβής του έργου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έκανε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου.

“Μέσα από μια εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση, ελήφθησαν αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του νησιού και θα  βελτιώσουν την καθημερινότητα της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Παρά τις δυσκολίες, λόγω της πρωτόγνωρης περιόδου που διανύουμε – εξαντλούμε τις δυνατότητές μας ανταποκρινόμενοι σε οτιδήποτε είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο”, δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.  

Επιβεβαιώνοντας την εποικοδομητική συνεργασία και το ιδιαίτερα θερμό κλίμα της συνάντησης, οι κ. Λάσκαρης και Λοτσάρης επεσήμαναν ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στήριξη και την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ολοκλήρωση των έργων που ήδη υλοποιούνται καθώς και αυτών που προγραμματίζονται (και βρίσκονται είτε στο στάδιο δημοπράτησης, είτε στο στάδιο εκπόνησης των μελετών), θα δώσει νέα πνοή και δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού”. 

Προμήθεια ISOBOX για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Η  προμήθεια ενός  θαλάμου απομόνωσης και υποδοχής ασθενών,  (isobox), ο οποίος θα “Θωρακίσει” το Κέντρο Υγείας Μυκόνου με σκοπό  την ασφαλή υποδοχή και εξέταση ασθενών καθώς και την καλύτερη ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια θωράκισης των δομών υγείας των νησιών της Περιφέρειάς μας. Ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Μυκόνου με αναλώσιμα υλικά, ιατρικά μηχανήματα και ISOBOX, καθιστούν τη Μύκονο, η οποία αποτελεί και πύλη εισόδου από το εξωτερικό, εκτός από ελκυστικό και έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό”,  δήλωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος  Λεονταρίτης .

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Καλή επιτυχία στους  προσωπικούς  στόχους  κάθε υποψήφιου -ας,  στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, ευχήθηκε με σημερινή δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων Γιώργος  Λεονταρίτης.

Όπως επεσήμανε ο  κ. Λεονταρίτης: “Μετά από μια διαφορετική και ιδιόμορφη σχολική χρονιά και υπό πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας, συνθήκες, καλείστε  να αντιμετωπίσετε  τη “δοκιμασία” των Πανελληνίων εξετάσεων. Σ’ αυτή τη “δοκιμασία”,  σας συντροφεύουν η σκέψη  και οι ευχές μου  για την επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών σας. Είμαι βέβαιος ότι με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και καθαρή σκέψη θα τα καταφέρετε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτήν την πρώτη, ουσιαστική πρόκληση της ζωής σας. Να θυμάστε ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας δεν αποτελεί το μοναδικό καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας .

Να ονειρεύεστε, να αγωνίζεστε και να “πετάτε” στη ζωή σας πάντα ψηλά! Καλή επιτυχία!”

Γιώργος Λεονταρίτης : Ικανοποίηση για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο οδικό δίκτυο Αθηνιού και Μονόλιθου

“Δύο  μεγάλα έργα, ζωτικής σημασίας για το νησί της Σαντορίνης, βρίσκονται  σε πλήρη εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς, με την πρόοδο των εργασιών να είναι απολύτως ικανοποιητική” .

Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι,  παρουσία του Επάρχου Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, υπηρεσιακών στελεχών και των υπευθύνων των αναδόχων των έργων, αποκατάστασης του δρόμου του Αθηνιού και στην περιοχή του Μονόλιθου. 

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ταχεία και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών, τονίζοντας  για μία ακόμη φορά ότι οι μέχρι σήμερα  καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών οφείλονταν στο δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των δημοσίων έργων.

Ο κ. Λεονταρίτης, που βρίσκεται από χθες στο νησί  θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς θεσμικούς  παράγοντες, ενώ θα υποδεχθεί αύριο τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος θα μεταβεί στη Σαντορίνη, σε μία συμβολική κίνηση για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ικανοποίηση Λεονταρίτη για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο λιμάνι του Αθηνιού.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι του Αθηνιού, του κύριου πυλώνα υποδοχής τουριστών της Σαντορίνης μετά από μακροχρόνια “μάχη” για την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που διέπει το θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των δημοσίων έργων.

Με  σημερινή  δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών για την έναρξη του έργου, ευχαριστώντας τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο  και τον νυν, Αντώνη Σιγάλα,  οι οποίοι  συμπορεύτηκαν δυναμικά στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ώστε να φθάσει το έργο στη διαδικασία της υλοποίησης.

Ξεκίνησε η εκπαίδευση ιατρών στον εξοπλισμό μοριακού ελέγχου στα Νοσοκομεία Σύρου – Νάξου και Σαντορίνης

Εκπαίδευση από εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας στα μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησαν σήμερα ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου και μέσω SKYPE  ιατροί των νοσοκομείων Νάξου και Θήρας, στα οποία πρόκειται να παραδοθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της λειτουργίας των μοριακών  αναλυτών, που έχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης και άλλων λοιμωδών νοσημάτων εκτός από τον COVID-19, θα σηματοδοτήσει τη λήξη της αποστολής των δειγμάτων στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ  και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου  και πόρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προμηθεύσει με μηχανήματα μοριακής βιολογίας τα Νοσοκομεία Ρόδου – Κω – Καλύμνου και Λέρου. “Με βάση τα νέα δεδομένα, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας  εργαζόμαστε συντονισμένα και αποφασιστικά, έτσι ώστε να εξοπλίσουμε τα νησιά μας με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και να τα θωρακίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία των συμπολιτών μας, αλλά και όσων επιλέξουν να μας επισκεφθούν στο προσεχές διάστημα”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης, προσθέτοντας: “Είμαι βέβαιος πως η “επόμενη ημέρα” μας βρίσκει προετοιμασμένους  να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας”.

“Οχυρώνονται” υγειονομικά οι Κυκλάδες

Παρελήφθησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι τρεις μοριακοί αναλυτές οι οποίοι και θα εγκατασταθούν  στα νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης. Με την έναρξη της  λειτουργίας των μοριακών αναλυτών  θα σταματήσουν αυτόματα και οι αποστολές δειγμάτων ανίχνευσης κορωνοϊού στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ.

Μετά τη σχετική εκπαίδευση, τα ανωτέρω νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τεστ και να έχουν άμεσα τη διάγνωση με αποτέλεσμα τα πιθανά κρούσματα να αντιμετωπίζονται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Σημειώνεται ότι οι μοριακοί αναλυτές δεν αφορούν μόνο τον covid-19, αλλά επιπλέον 29 λοιμώδη νοσήματα.

“Με τους μοριακούς αναλυτές αναβαθμίζουμε τα νοσοκομεία μας στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού. Από την πρώτη ημέρα  εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή”. Δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι διαθέτουμε όσα χρήματα απαιτηθούν, προκειμένου να θωρακίσουμε τις δομές υγείας των νησιών, παρά  το γεγονός ότι δεν είναι στην ευθύνη μας η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης,  προσθέτοντας: “Με συντονισμένες ενέργειες εμπεδώσαμε  το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών”.