Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων κ. Λώρη Σαλάχα συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση χρηματοδότησης της Σχολής Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ’ κατηγορίας που θα λειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο στη Σύρο, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ανέδειξε για ακόμη μια φορά το έντονο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής και τη στήριξή της στις δράσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ιδιαιτέρως το δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ.

Προς επίρρωση της παραπάνω θέσης, ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Η λειτουργία της Σχολής Προπονητών θα συμβάλλει τα μέγιστα στο να καλλιεργηθεί περαιτέρω η ευγενής άμιλλα εντός των κυκλαδίτικων γηπέδων, τα οποία παρέχουν μια “υγιή” διέξοδο στη νεολαία των νησιών μας και της εμφυσούν το ήθος και την φιλοσοφία του “ευ αγωνίζεσθαι”. Προς αυτή την κατεύθυνση, η επιμόρφωση όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με εκπροσώπους του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Καραγιάννη και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που στελεχώνουν το νεοσύστατο 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκαν συνοπτικά οι στόχοι του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει έδρα τη Σύρο και περιοχή ευθύνης τις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ενώ ζητήθηκε επίσης η συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της νέας δομής (εξεύρεση στέγης, υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ.).

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την κεντρική διοίκηση, δεν συνοδεύονται από την εξασφάλιση των απαραίτητων και αναγκαίων προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη εφαρμογή τους. Παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων που τέθηκαν, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ώστε το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλάβει».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη

Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι το γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Τον κ. Καμίνη συνόδευαν η πρώην Ευρωβουλευτής κα Άννα Καραμάνου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Παπαμανώλης, ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Τσούμας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιάννης Λυγνός.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον κ. Λεονταρίτη να επισημαίνει τις δυσκολίες που προκαλεί στην αποτελεσματική άσκηση διοίκησης το ισχύον θεσμικό ρόλο που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Σε καλό κλίμα διεξήχθη σήμερα το πρωί η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα τη μεταφορά μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες της Σύρου.

          Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Παπαχαραλάμπους Λουκάς, η Γενική Γραμματέας κα Άννα Παύλου, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Νομικός Γιώργος και κα Παπαγιάκουμου Κυριακή, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

          Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων παρέδωσαν στον κ. Λεονταρίτη ανοικτή επιστολή υπογεγραμμένη από γονείς μαθητών και πολίτες του νησιού, ζητώντας την άμεση μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες της Σύρου.

          Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων επανέλαβε ότι πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η διευθέτηση του σημαντικού αυτού ζητήματος, το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς και ταλαιπωρεί μαθητές και γονείς.

          Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Ο διάλογος με τους εκπροσώπους φορέων είναι πάντα επιθυμητός και η ανταλλαγή απόψεων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια νόμιμη και διαχρονικά βιώσιμη λύση σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα, αυτό της μεταφοράς μαθητών, το οποίο όμως συναντά προσκόμματα λόγω του δαιδαλώδους ισχύοντος νομικού πλαισίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Γενς Πλότνερ, τον οποίο συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Σύρο κ. Νίκος Γάσπαρης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη να κάνει ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο της Σύρου, όσο και του συνόλου των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, για τα οποία επισήμανε ότι αποτελούν έναν ποιοτικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού, με απώτερο στόχο την περαιτέρω προβολή και προώθηση τους και  προσκάλεσε τον κ. Πλότνερ να επισκεφθεί εκ νέου τις Κυκλάδες προκειμένου να διαπιστώσει τον πλούτο και τη μοναδικότητά τους.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Αξιωματούχος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλόξενη υποδοχή και εξωτερίκευσε το θαυμασμό του  για τις ομορφιές του Νοτίου Αιγαίου και τον πολιτισμό του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για ζητήματα που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης ζητημάτων καθημερινότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της επαναλειτουργίας του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην Τήνο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην περιφερειακή οδό Τήνου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της με σκοπό την ασφάλεια των χρηστών του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η προμήθεια 31 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED ισχύος 80 και ισάριθμων ακροκιβωτίων για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού της περιφερειακής οδού της πόλης της Τήνου, προς αντικατάσταση κατεστραμμένων φωτιστικών σωμάτων.

Η παράδοση των συμβατικών ειδών από τον προμηθευτή θα πραγματοποιηθεί εντός 60 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω της ΣΑΕΠ 567 της Π.Ν.Αι. από το Εγγεγραμμένο Έργο «Ηλεκτροφωτισμός Τμημάτων Οδικών Δικτύων (Επαρχιακού, Συμβολών Οδών κ.λπ.) Νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

Σύσκεψη για την πιστοποίηση του Κυκλαδίτικου μελιού

Οι βάσεις για την πιστοποίηση του Κυκλαδίτικου μελιού τέθηκαν χθες στη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ. Γεράσιμος Σκορδίλης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ.κ. Φρειδερίκος Βουτσίνος και Γεώργιος Κουκουβές, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και πρώην πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου κ. Δομένικος Σαγκινέτος και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους μελισσοκόμους, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, μέσω των προγραμμάτων και των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τους παραγωγούς για τις δράσεις που αφορούν στην μελισσοκομία, κάνοντας γνωστό ότι πριν το τέλος του 2018, σε ειδική τελετή στη Σύρο, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Ν.Αι. και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις αιτίες και τα προβλήματα που εντοπίζονται στα μελισσοσμήνη.  

Ακόμη, συμφωνήθηκαν από κοινού δράσεις για την ανάπτυξη μελισσοκομικών φυτών, ενώ υπήρξε μνεία και στην έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης του Κυκλαδίτικου μελιού ως ΠΓΕ από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς των νησιών των Κυκλάδων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι μελισσοκόμοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων της μέλισσας, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν από κοινού ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Π.Ν.Αι. αναφορικά με την σύνδεση Τουριστικού Προϊόντος και Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και με την προβολή, ανάδειξη και πιστοποίηση των προϊόντων που παράγονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σαντορίνη για τις παρεμβάσεις της Π.Ν.Α. στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού

Ολοκληρώθηκε χθες η τριήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιου Λεονταρίτη στη Σαντορίνη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και ενημέρωσε το Σώμα για τις επικείμενες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα οδοποιίας με άσφαλτο κλειστού τύπου από την διασταύρωση Καμαρίου μέχρι το Αεροδρόμιο και από τον Καρτεράδο μέχρι την διασταύρωση προς Μεσσαριά. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, θα πραγματοποιηθούν έργα διαγράμμισης και αλλαγής σήμανσης (πινακίδων) σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Την Τετάρτη μετέβησαν στο νησί ο Προϊστάμενος και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι, παρουσία της δημοτικής αρχής και στελεχών της Εγνατίας Α.Ε., πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο του επαρχιακού οδικού δικτύου στο οποίο διαπιστώθηκε πρόβλημα μετά από την τελευταία βροχόπτωση, με σκοπό να δοθούν κατευθύνσεις και οδηγίες για τη δρομολόγηση της άμεσης αντιμετώπισής του.

Το ίδιο βράδυ στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και παρουσία των στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και της Εγνατίας Α.Ε., με τα τελευταία να δεσμεύονται για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη, ο κ. Λεονταρίτης είχε επίσης επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Επαρχείου και θεσμικούς φορείς του νησιού.

Χρηματοδότηση συντήρησης και αναβάθμισης παιδικών-βρεφικών σταθμών Δήμου Σύρου-Ερμούπολης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει άμεσα τον Δήμο με το ποσό των 200.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών μονάδων του νησιού (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του νησιού κ.λπ.).

Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στις 280.000 ευρώ με τις οποίες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη χρηματοδοτήσει τη διετία 2017-2018 τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την συντήρηση-επισκευή σχολικών κτιρίων.

            Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων των νησιών μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της νεολαίας μας.

            Η συνεχής προσπάθεια μας για βελτίωση των σχολικών κτιριακών υποδομών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επένδυση στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας: τα παιδιά.

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Κυκλάδων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την τρέχουσα αντιπλημμυρική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ερμούπολη η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, με αντικείμενο τον συντονισμό όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την οργάνωση δράσεων αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις κατά την τρέχουσα περίοδο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Δήμων Π.Ε. Κυκλάδων, αιρετοί, εκπρόσωποι Μονάδων Υγείας, Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι συμμετέχοντες προχώρησαν αρχικά στην αποτίμηση των δράσεων πολιτικής προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί και στον προσδιορισμό ευπαθών περιοχών νησιών της Π.Ε. Κυκλάδων. Επίσης, έγινε αναφορά στον έλεγχο και τη συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και επαρχιακού οδικού δικτύου, στον καθαρισμό κοιτών ρεμάτων από φερτές ύλες, στον έλεγχο και τον καθαρισμό δημοτικού/αγροτικού δικτύου και στον καθαρισμό φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων.

Εξετάστηκε, ακόμη, η αντιμετώπιση προβλημάτων από ενδεχόμενες χιονοπτώσεις, αλλά και η προετοιμασία τόσο των φορέων (με την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών), όσο και του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων σε πιθανό αποκλεισμό περιοχών από ισχυρές χιονοπτώσεις.

Άλλα σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η συνεργασία των φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, η οργάνωση του εθελοντισμού σε επίπεδο δήμων, αλλά και η κινητοποίηση και ο συντονισμός των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και ο εξοπλισμός τους σε υλικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, από τους εκπρόσωπους των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την νησιωτικότητα και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε δήμους των Κυκλάδων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.