Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Συνεχίζει τα έργα οδοποιίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σύρου

Συνεχίζεται από σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το έργο οδοποιίας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου, το οποίο είχε διακοπεί στα τέλη Ιουλίου λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης τροχοφόρων στο νησί.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την παρακαμπτήρια οδό που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο μέχρι τη διασταύρωση Αζολίμνου-Βάρης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου (για το συγκεκριμένο τμήμα), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες και σε άλλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου, για τις οποίες θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

            Για την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Ένα κοπιώδες «ταξίδι» έφτασε – και επίσημα – στο τέλος του, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Θερμά συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες των Κυκλάδων, στα εκατοντάδες νέα παιδιά των νησιών μας για τα οποία σήμερα ανοίγει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή τους, ως επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν προκειμένου να καταφέρουν να εισαχθούν στην πολυπόθητη σχολή της επιλογής τους, ακολουθώντας τα όνειρα τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, όσες και όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι κάποιας σχολής. Το μέλλον ανοίγεται εξίσου ελπιδοφόρο μπροστά τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι, με την ορμή και την αισιοδοξία της νιότης, θα το κατακτήσουν. Εξάλλου, αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη «μάχη» που έδωσαν και είμαι βέβαιος ότι στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους, θα τους δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουν πολλές ακόμα, εκ των οποίων ορισμένες θα είναι σημαντικότερες.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των παιδιών. Ήταν αυτοί που στάθηκαν δίπλα τους, μοιράστηκαν την αγωνία τους, καταλάγιασαν τους φόβους τους και τα ενθάρρυναν να συνεχίσουν να παλεύουν γι’ αυτό που αγαπούν.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αισθάνομαι χαρά, αλλά και υπερηφάνεια για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στα χέρια τους κρατούν το αύριο της πατρίδας μας και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο φωτεινό για όλους μας!

Εύχομαι η ζωή σας να είναι πάντα γεμάτη επιτυχίες!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Σαντορίνης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Στις τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Σαντορίνης παρέστη χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη Νάξο, ο κ. Λεονταρίτης απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της νέας δημοτικής αρχής, ενώ εστίασε την προσοχή του στο λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού.  

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της νέας θητείας που ξεκινά από 1η Σεπτέμβρη και με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει να δρομολογήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεπεραστούν τα όποια προσκόμματα καθυστερούν τον εκσυγχρονισμό των βασικών πυλών εισόδου της Νάξου.

Ακολούθως, ο κ. Λεονταρίτης μετέβη στην Σαντορίνη, όπου επίσης παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Σαντορίνης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Π.Ε. Θήρας επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στον Δήμο Θήρας για την επιτυχή αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές του νησιού (λιμάνι, οδικό δίκτυο, σχολικά κτίρια κλπ.) και δήλωσε σχετικά: «Την πρώτη πενταετία της θητείας μας, σε συνεργασία με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης πετύχαμε αρκετά. Στόχος μας σ’ αυτή την θητεία να πετύχουμε περισσότερα».

Συνάντηση για το γήπεδο του Πάγου στη Σύρο

                      

            Συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη για το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Πάγο πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία της νεοεκλεγείσας προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πάγου κας Μαρίας Ξανθάκη, του προέδρου του Α.Ο. Πάγου κ. Άκη Μανωλιού και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας.

            Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εργασίες αναβάθμισης της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής, ώστε αθλητές και πολίτες της Σύρου να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

            Συζητήθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο και βρέθηκαν λύσεις για τις τελευταίες εκκρεμότητες.

            Μετά το τέλος της συνάντησης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο πρόεδρος της ομάδας και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την Περιφερειακή Αρχή και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και δήλωσαν ότι θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του έργου.

            Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και ξεκινάμε την διαδικασία για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού αθλητικού έργου για τη Σύρο.

            Το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου (11×11) στον Πάγο θα περιλαμβάνει χλοοτάπητα νέας γενιάς, ηλεκτροφωτισμό με LED, νέα αποδυτήρια και εξέδρες για τη φιλοξενία των φιλάθλων.

            Με εξασφαλισμένη πλέον την χρηματοδότηση, ολοκληρώνουμε την μελέτη και εντός Οκτωβρίου ξεκινάμε τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου, με την προσδοκία αυτό να παραδοθεί στην νεολαία του νησιού στις αρχές του φθινοπώρου του 2020.

            Παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στην ευθύνη και την αρμοδιότητα μας, η προσπάθεια μας για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νέας θητείας μας, ούτως ώστε η νεολαία των νησιών μας να αθλείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις».

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Αρχών στα νησιά των Κυκλάδων

Με την τόσο ουσιαστική σε νόημα και συμβολισμό τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, ξεκινά η ανάληψη καθηκόντων σας απέναντι στους πολίτες που σας τίμησαν με την ψήφο τους και απέναντι στον τόπο σας, του οποίου το «τιμόνι» παίρνετε στα χέρια σας.

            Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις για το παρόν, αλλά και το μέλλον του νησιού σας· αποφάσεις για θέματα καθημερινότητας, αλλά και για ζητήματα μείζονος σημασίας. Είμαι βέβαιος ότι μοναδικός γνώμονας θα είναι η ευημερία των δημοτών, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή κίνητρα.

            Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού είναι ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στις τοπικές κοινωνίες, γι’ αυτό και οι προκλήσεις που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει είναι μεγάλες και ποικίλες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών, να τα ιεραρχούμε και να επιδιώκουμε την εξεύρεση μόνιμων λύσεων.

Κάτι το οποίο μόνο με συνεργασία, σύνθεση απόψεων και συλλογική δράση μπορεί να καταστεί δυνατό.

            Από την πλευρά μου, σας διαβεβαιώνω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες σας. 

            Καλή επιτυχία στο έργο σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επιστολή Γιώργου Λεονταρίτη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για το πλοίο “Άρτεμις”

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, με την οποία εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης από το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» που εξυπηρετούσε την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία.

            Στην επιστολή του, ο κ. Λεονταρίτης τονίζει ότι η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις τοπικές οικονομίες των νησιών των Κυκλάδων, ενώ ταυτόχρονα κάνει γνωστό στον κ. Υπουργό ότι ήδη έχει προκληθεί πληθώρα παραπόνων και διαμαρτυριών εκ μέρους θεσμικών και οικονομικών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών. επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου και Γ. Λεονταρίτη με υπηρεσιακούς φορείς για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μέγα Γιαλό

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, παρουσία και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ερμούπολη συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή «Νήτες» στον Μέγα Γιαλό.

            Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Σύρου κ. Νικόλαος Ραγκούσης, ο Υπεύθυνος Εκμετάλλευσης ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Σύρου κ. Μάρκος Βουτσίνος, ο Διοικητής Π.Υ. Ερμούπολης κ. Άκης Παπαμιχαήλ, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Μαγκνταλιανίδης Ρωμανός και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θανάσης Δρόσος.

            Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε αποτίμηση του συμβάντος από τους εμπλεκόμενους φορείς. Ειδικότερα δε, οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν διευκρινίσεις και προσκόμισαν γραπτά ντοκουμέντα και φωτογραφίες για το περιστατικό της πυρκαγιάς της προηγούμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία καταρχήν αποδεικνύεται ότι η πυρκαγιά δεν προέκυψε από το δίκτυο της ΔΕΗ, είτε από παραλείψεις αρμοδιότητος ΔΕΔΔΗΕ.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική, με τον κ. Λεονταρίτη να δηλώνει από την πλευρά του: «Η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στον Μέγα Γιαλό και ο υποδειγματικός συντονισμός τους, συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να αποτιμήσουμε τα συμβάντα και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το ήδη επιτυχημένο δίκτυο συνεργασίας που υπάρχει.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα από το καθ’ ύλην αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο και θα αποφανθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων έχω την ευθύνη και το καθήκον να επικοινωνώ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και με οποιαδήποτε υπηρεσία κρίνω αναγκαίο, προκειμένου να εξασφαλίσω τις καλύτερες υπηρεσίες εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων (στις φυσικές καταστροφές) ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον.

Αυτό έκανα πάντοτε και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, επικεντρώνοντας σε ουσιαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Γι’ αυτό άλλωστε ήμουν, είμαι και παραμένω σε συνεχή επαφή και άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αποστολή πτητικών μέσων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τους εθελοντές και όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και καλώ όλους τους συμπολίτες μας σε συνεχή επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών».

Σύσκεψη φορέων Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κυκλάδων

Το Σάββατο 10/8/2019 πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο με θέμα: «Λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατ. 4 στην Π.Ε. Κυκλάδων».

Η Συνεδρίαση συγκλήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων της Π.Ε. Κυκλάδων, της Α.Δ.Α. (Δ/νση Δασών Ν. Κυκλάδων και Δ/νση Πολιτικής Προστασίας), Περ. Πυροσβεστική Διοίκηση Ν. Αιγαίου, Πυρ. Υπηρεσία Ερμούπολης, Περ. Αστυν. Δ/νση Ν. Αιγαίου, Δ/νση Αστυνομίας Κυκλάδων, 6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Λιμεναρχείο Σύρου, Γεν. Νοσοκομείο Σύρου και Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κυκλάδων.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  • Θέματα ετοιμότητας και επιφυλακής των υπηρεσιών καθώς και πρόσθετα μέτρα.
  • Παροχή μέσων και προσωπικού.
  • Θέματα ενημέρωσης και προφύλαξης των πολιτών.
  • Θέματα ενημέρωσης αγροτών και μελισσοκόμων.
  • Ενημέρωση και κινητοποίηση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

Κλείνοντας να παρακαλέσουμε και πάλι τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Συνάντηση Γιώργου Λεονταρίτη με την Περιφερειακή Σύμβουλο Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου

Με την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου, η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα αναλάβει τα καθήκοντα του Επάρχου Τήνου, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο αιρετών αφορούσε στην – εφ’ όλης της ύλης – εκατέρωθεν ενημέρωση αναφορικά με σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί της Τήνου. Για τον λόγο αυτό, το παρών στην συνάντηση έδωσαν οι Προϊστάμενοι του συνόλου των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

            Μετά το πέρας της συνάντησης, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των νεοεκλεγέντων συναδέλφων αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για μια επιτυχημένη θητεία.

            Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την κα Δεληγιάννη-Άσπρου, της οποίας η μεγάλη εμπειρία και η πολύ επιτυχημένη παρουσία της στον χώρο της Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν “εγγύηση” για τα νέα καθήκοντά της. Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία μας θα είναι συνεχής και σε καθημερινή βάση προκειμένου να δώσουμε λύσεις και να προσπεράσουμε τις διοικητικές δυσκολίες.

Η Τήνος, ένα νησί με ραγδαία ανάπτυξη, έκανε την σωστή επιλογή στο πρόσωπο της κας Δεληγιάννη-Άσπρου, η οποία ενημερώθηκε για όλα τα θέματα του νησιού και από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Από την πλευρά της, η κα Δεληγιάννη-Άσπρου δήλωσε: «Απομένει ένας μήνας  από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Επάρχου Τήνου και με συναίσθημα ευθύνης αλλά και με όρεξη για δουλειά είχα μια εποικοδομητική  συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφερθήκαμε εκτενώς στην βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού που αφορά τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον κλάδο της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η καλή και παραγωγική συνεργασία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λεονταρίτη,  ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει,  συμβάλλει καθοριστικά στην εξεύρεση λύσεων και στην παραγωγή έργου.  Πιστεύω λοιπόν, ότι προοιωνίζεται μια  παραγωγική και αποτελεσματική θητεία με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών του νησιού μας, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών».