Ευχαριστήρια δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου

Ευχαριστήρια δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Συμπατριώτισσες – συμπατριώτες,

Η νίκη του συνδυασμού μας αποτελεί για μας δέσμευση ευθύνης.

Με τη ψήφο σας, επιδοκιμάσατε τη δημιουργική μας προσπάθεια και το έργο μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της τιμής που μας κάνατε και της μεγάλης νίκης που μας δώσατε. Η σχέση που έχουμε αναπτύξει, συνεχίζει να έχει γερά δεσμά που ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο μέσα από το σεβασμό και τον κοινό μας αγώνα για το καλό του τόπου.

Θα συνεχίσουμε να διοικούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την ίδια εργατικότητα, συνέπεια και εντιμότητα που δείξαμε τα πέντε τελευταία χρόνια. Πάντα με ειλικρινή και δυνατή σχέση μαζί σας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της και μόνο εκεί.

Η άριστη συνεργασία μας με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και τους φορείς του τόπου θα συνεχίσει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της αναπτυξιακής διαδρομής που έχουμε χαράξει μαζί.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους πολίτες της Σύρου που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το Συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά.

Αισθάνομαι ειλικρινή συγκίνηση και υποχρέωση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που για μια ακόμη φορά με στήριξαν και με περιέβαλαν με την απεριόριστη αγάπη τους.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας και το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτή η μεγάλη νίκη ανήκει σε όλους μας!

Συνεχίζουμε #mprosta

Γιώργος Λεονταρίτης

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Υπογραφή ένταξης της δημιουργίας Πολυχώρου Αθλητισμού – Πολιτισμού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σύρο

ΥΠΕΓΡΑΦΗ η ένταξη της δημιουργίας πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σύρο, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ στο ΠΔΕ.

Αναρτήθηκε η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Με την αρ. 53850/21-5-2019 (ΑΔΑ 6ΝΥP465XΙ8-K64) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 η εμπεριστατωμένη πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία Πολυχώρου Αθλητισμού – Πολιτισμού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σύρο, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και Συνεδριακού κέντρου στις παρυφές της Ερμούπολης, σε οικόπεδο 14.160 τ.μ. , ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές του ως:

1. Συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.200 συνέδρων.

2. Κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ χωρητικότητας 1.800 ατόμων.

3. Χώρο διεξαγωγής εκθέσεων και

4. Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων

“Ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα “όνειρο ζωής”, θα το χαρακτήριζα για μένα, αλλά πιστεύω και για όλους τους Συριανούς, δρομολογήθηκε μετά την υπογραφή του Υπουργού. Η Σύρος μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Συριανοί θα αισθανθούν μεγάλη χαρά. Απευθύνομαι όμως και σε αυτούς τους λίγους κακόπιστους που διακινούν την άποψη ότι το έργο είναι μόνο προεκλογική εξαγγελία. Εάν πιστεύουν ότι έχω τη δυνατότητα να ελέγχω την υπογραφή των Υπουργών και λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές να υπογράφουν την ένταξη ενός τόσο μεγάλου έργου, προφανώς επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό τους ως κακόπιστοι”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων

Κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη στο γραφείο του.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ο τρόπος συγκρότησης του εκλογικού συνεργείου και υπηρεσιακά θέματα που αφορούν στην στελέχωση των υπηρεσιών, την εσωτερική λειτουργία, καθώς και τη δυνατότητα διεξαγωγής κρίσεων των στελεχών της Περιφέρειας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη για στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω, διαμέσου του Διοικητικού Συμβουλίου, όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, μετά τα οποία συνεργάστηκα κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μου.

Κρατήσαμε όρθια τη Δημόσια Διοίκηση και σταθήκαμε δίπλα στους πολίτες, σύμφωνα με τις θεσμικές μας αρμοδιότητες. Πάρα τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, με βασικότερο απ’ όλα την μεγάλη υποστελέχωση, καταφέραμε να παράξουμε Ανάπτυξη.

Είμαι βέβαιος ότι αν υπήρχε δείκτης αξιολόγησης του έργου των Περιφερειών, θα κατείχαμε την 1η θέση. Και αυτό το οφείλουμε και στους υπηρεσιακούς μας παράγοντες».

Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων, ειδών βασικής υλικής συνδρομής και σχολικών ειδών για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ΠΕ Σύρου και ΠΕ Τήνου

Την προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 70.530,10€, για την προμήθεια τροφίμων, ειδών βασικής υλικής συνδρομής και σχολικών ειδών για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ΠΕ Σύρου και ΠΕ Τήνου υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Με τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο ΠΕ Σύρου θα συνεχίσει αμείωτα την διανομή ειδών-τροφίμων (η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια), ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο ΠΕ Τήνου θα προχωρήσει για πρώτη φορά στη διανομή τροφίμων.

«Η Περιφερειακή Αρχή, επιδεικνύοντας αυξημένα αντανακλαστικά και κυρίως την δέουσα ευαισθησία, μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων στέκεται έμπρακτα, αλλά διακριτικά, στο πλευρό όσων συμπολιτών μας έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και χρειάζονται την συνδρομή μας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον καθημερινό, δύσκολο αγώνα της επιβίωσης. Χωρίς εκπτώσεις και διακρίσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει την άσκηση δίκαιης κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των νησιωτών μας σε μια αξιοπρεπή ζωή» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τους εκπροσώπους του συνόλου των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της Σύρου

Ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους του συνόλου των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της Σύρου θα έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης το Σάββατο 18 Μαΐου στις 8:15 το βράδυ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αναλυτική ενημέρωση των Συλλόγων τόσο για τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, όσο και για τον προγραμματισμό δράσεων, συνδιοργανώσεων και υποδομών στους προαναφερόμενους τομείς τα επόμενα χρόνια.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που διεκδικούν τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Παρουσίαση της αξίας του Σκύλου Οδηγού για άτομα με οπτική αναπηρία στη Σύρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης καλεί όλους τους πολίτες της Σύρου να παραστούν στην παρουσίαση, με βιωματικό τρόπο, της αξίας του Σκύλου Οδηγού για άτομα με οπτική αναπηρία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Σκύλος Οδηγός για Άτομα με Προβλήματα Όρασης, ο νέος Συνοδοιπόρος στην Καθημερινότητα μας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:30 στο Plaza Πολυχώρος (Ροζιά, Μάννα).

Την εκδήλωση πραγματοποιεί ο Όμιλος Κυνόφιλων Σύρου μαζί με το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων (Αρωγή), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Υπογραφή σύμβασης για την τοποθέτηση χλοοτάπητα και εκσυγχρονισμό γηπέδων στις Κυκλάδες

Υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση χλοοτάπητα και εκσυγχρονισμό γηπέδων στις Κυκλάδες Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Αθλητικών Ειδών Γηπέδων Ποδοσφαίρου των Δήμων Αμοργού, Κύθνου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου-Ερμούπολης και Τήνου», προϋπολογισμού 476.457,60€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, την τοποθέτηση νέων εστιών και στεγάστρων αναπληρωματικών, καθώς και την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων κ.α.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει το σύνολο των συμβατικών ειδών, πλήρως εγκατεστημένα στα γήπεδα εντός τεσσάρων (4) μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης. Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε άμεσα ένα σημαντικό έργο, αυτή τη φορά στον χώρο του Αθλητισμού, τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που έχει εκτελεστεί στον νομό, με το οποίο εκσυγχρονίζονται 12 αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου σε νησιά των Κυκλάδων, γεγονός που θα επιτρέψει σε όσους ασχολούνται είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά με τον «βασιλιά των σπορ» να ασκούνται σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών ήταν και παραμένει μία από τις βασικές προτεραιότητες μας, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των νησιωτών μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρόσφατα έχουμε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Πάρου που αφορά στην τοποθέτηση χλοοτάπητα και εκσυγχρονισμό των γηπέδων σε Χαλκί, Αγερσανί και Χώρα Νάξου, καθώς και σε Μάρπησσα και Παροικιά Πάρου».

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων προς την Υπουργό Εργασίας και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών για τους εργαζόμενους του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου Έφη και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Χαρίτση Αλέξη και Τσακαλώτο Ευκλείδη απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, με την οποία ζητά την παράταση της απασχόλησης των 55 εργαζόμενων στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων στο πλαίσιο του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ (Δημόσια Πρόσκληση 8/2018).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι «καλύπτουν πραγματικές πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και η παραμονή τους στις θέσεις που ήδη κατέχουν κρίνεται απαραίτητη, καθώς συμβάλλουν «αποφασιστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία και την ικανοποίηση των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών των Υπηρεσιών» της Περιφέρειας.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με εκπρόσωπο της εταιρείας “Fearless Photographers” για το αίτημα διοργάνωσης διήμερου Παγκόσμιου Συνεδρίου Επαγγελματιών Φωτογράφων στη Σύρο

Αίτημα, με το οποίο ζητά την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διοργάνωση διήμερου Παγκόσμιου Συνεδρίου Επαγγελματιών Φωτογράφων στα τέλη Απριλίου του 2020 κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία “Fearless Photographers”.

Για τον σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της εταιρείας κα Έλενα Χαραλαμπάκη, με την οποία συζήτησε τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας, καθώς και το πώς μπορεί να συνδράμει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 300 επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα βρεθούν στη Σύρο στις 28 και 29 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο διεξαγωγής της ετήσιας συνάντησης τους που κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική χώρα.

«Η διεξαγωγή του Συνεδρίου αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της Σύρου και του Νοτίου Αιγαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από τον φωτογραφικό φακό – και όχι μόνο – διεθνώς καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου. Η Περιφερειακή Αρχή αποδέχθηκε το αίτημα της εταιρείας “Fearless Photographers” και θα συνδράμει σε όλα τα επίπεδα για την επιτυχία του παγκόσμιου αυτού συνεδρίου, στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (όπως ο συνεδριακός), καθώς και της περαιτέρω αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου.

Με στοχευμένες ενέργειες και συστηματική δουλειά, έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε την Περιφέρεια μας στο βάθρο των νικητών και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Δυναμικά #μπροστά ο πολιτισμός και ο αθλητισμός και στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων

Δυναμικά #μπροστά ο πολιτισμός και ο αθλητισμός και στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Γλυνό συνεχίζουν σκόπιμα να παραπληροφορούν προσπαθώντας να καταλογίσουν στην Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου “αδράνεια” και “αδιαφορία” στο έργο που αυτή επιτέλεσε στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι :

Από το 2015 έως σήμερα και μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε από κοινού μαζί με άλλους φορείς

340 δράσεις πολιτισμού και

228 δράσεις αθλητισμού, επενδύοντας όσο καμία άλλη Νομαρχιακή ή Περιφερειακή Αρχή στο παρελθόν.

Το περιεχόμενο και η ποιότητα της πολιτικής φαίνεται από τα έργα και τους αριθμούς και όχι από ψευδεπίγραφες δηλώσεις και δελτία τύπου που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. Το πόσο πολύ στηρίξαμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι πασιφανές και το γνωρίζουν καλά όλοι οι συμμετέχοντες στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιφερειακής μας ενότητας.

Στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την προβολή των νησιών μας εντάξαμε ποικίλα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα και γίναμε οικοδεσπότες μεγάλων διοργανώσεων, καθιστώντας το Νότιο Αιγαίο εκτός από παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και προορισμό αθλητικού τουρισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα μία ακόμη θεμελιακή μας προτεραιότητα, αυτήν της μοναδικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Γιώργος Λεονταρίτης

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων