Συνάντηση για την Ναυτική Εβδομάδα

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και των εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ο κ. Λεονταρίτης τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Λίτσα Μπαφούνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή.

Οι κ.κ. Λεονταρίτης και Μώραλης αποφάσισαν την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 15 Απριλίου 2019, οι οποίες θα αναδεικνύουν τόσο τους δεσμούς που ενώνουν τα δυο ιστορικά λιμάνια, της Σύρου και του Πειραιά, όσο και τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν με την μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του κατεξοχήν «ποιητή της θάλασσας και των ναυτικών» Νίκου Καββαδία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

            Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Απριλίου στον Πειραιά εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την γνωστοποίηση – σε πανελλαδικό επίπεδο – της αναβίωσης του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας και αποτελούν τον προπομπό των εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αθόρυβα, αλλά συστηματικά, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αναβίωση του θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας. Η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποτελεί την εγγύηση για μια επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει όλα τα βλέμματα στη Σύρο, το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι του ελληνικού κράτους κατά τον 18ο αιώνα».

Αναβίωση του θεσμού Volley League All Star – Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Την αναβίωση του θεσμού Volley League All Star μετά από 10 χρόνια αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την ΕΣΑΠ ως συνδιοργανωτή και με την υποστήριξη του ΠΑΣΑΠ.

            Μετά την διοργάνωση μιας σειράς επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων κατά την θητεία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής (δύο Final Four League Cup, Final Four Κυπέλλου Ανδρών και τριών Διεθνών Τουρνουά), η Σύρος έχει δικαίως καταστεί στη συνείδηση όλων ως μία από τις κορυφαίες πόλεις της Περιφέρειας που στηρίζουν την ελληνική επαγγελματική πετοσφαίριση.

            Στο πλαίσιο του φετινού Volley League All Star που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 16 Μαρτίου 2019, η παρουσία των κορυφαίων Ελλήνων και ξένων παικτών του βόλεϊ διασφαλίζει την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, την προβολή του νησιού και τη διαφήμιση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

            Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Volley League All Star, θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις που θα αφορούν στην πετοσφαίριση, προκειμένου το άθλημα να τύχει μιας ευρύτερης αποδοχής από τη νεολαία και μιας διαφορετικής προσέγγισης και οπτικής από αυτή που έχει επιδείξει μέσω του πρωταθλήματος και των υπολοίπων διοργανώσεων που σχετίζονται με αυτό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έκτος από “πρωτεύουσα των Κυκλάδων”, η Σύρος είναι και “πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ”, στηρίζοντας έμπρακτα μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος.

Τον προσεχή Μάρτιο θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο νησί μας όλη την “αφρόκρεμα” του αθλήματος, γι’ αυτό και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής, ώστε να αποδείξουμε – για ακόμη μια φορά – την αγάπη των Συριανών για την πετοσφαίριση.

Η αναβίωση του Volley League All Star είναι για την Περιφερειακή Αρχή ένα μεγάλο στοίχημα που είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε. Στόχος μας να μπει το βόλεϊ σε κάθε σπίτι, αλλά κυρίως στην καρδιά της νέας γενιάς, την οποία και θέλουμε να φέρουμε στο γήπεδο, όχι μόνο ως φίλαθλο, αλλά και ως αθλητή.

Αισθάνομαι περήφανος ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Αθλητισμού για το γεγονός ότι βρισκόμαστε με τις ομάδες του Α.Ο. Φοίνικα – Πανναξιακού και Α.Ο. Θήρας στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Λίτσα Μπαφούνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή.

            Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στην Οργανωτική Επιτροπή της Σύρου, η οποία έχει αναλάβει την αναβίωση των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, καθώς και η συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Δήμο Πειραιά που θα αφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα λιμάνια της Σύρου και του Πειραιά στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και της Ελλάδας από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα.

            Οι δυο άντρες συμφώνησαν για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Λεονταρίτης με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στη Σύρο.

            Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε τα εξής:

«Η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες του 2019. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις βασικές προτεραιότητες της οποίας περιλαμβάνεται η προβολή της τοπικής κληρονομιάς κάθε νησιού και η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης των τοπικών μας κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποδοχή του αιτήματος μας από τον Δήμαρχο Πειραιά τόσο για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όσο και για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης για τον σημαίνοντα ρόλο των δύο λιμανιών που καθόρισαν και καθορίζουν την ανάπτυξη της χώρας μας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Συριανούς, τους διαβεβαιώνουμε ότι η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες τους, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του νησιού μας».