Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.

Στην ενδελεχή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν θέματα του Υπουργείου που αφορούν την ακτοπλοΐα στις Κυκλάδες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Λεονταρίτη στην ταχύτερη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου και στη συνέχεια στη διατήρηση της γραμμής Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη τουλάχιστον τρεις (3) φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες με προσέγγιση και στην Ίο δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης έθεσε το ζήτημα διατήρησης και κατά τους χειμερινούς μήνες του πλοίου συνδέει τη Ρόδο με τη Σύρο και τον Πειραιά κατά την επιστροφή του από τη Ρόδο.

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και Καλύμνου και συμφωνήθηκε να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμισή τους.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών των νησιών καθώς και στην αξιοποίηση του προγράμματος «Νέαρχος» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε δηλώσεις που προέβη ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και των λιμενικών εγκαταστάσεων των νησιών μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή τους.

Η αγαστή συνεργασία μας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη φετινή θερινή περίοδο είχαμε την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλων των εποχών και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωσή της και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Νότιο Αιγαίο οδηγεί την κούρσα της ανάπτυξης της πατρίδας μας και το μέλλον του προδιαγράφεται ευοίωνο».