Συγχαρητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη στον Φοίνικα Σύρου ONEX

«Ο Φοίνικας Σύρου ONEX έγραψε ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.

Είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κερδίζει τον τίτλο του Super Cup και η επαρχιακή ομάδα με τους περισσότερους τίτλους (2 κύπελλα League Cup, 1 κύπελλο Super Cup).

Δικαιώνονται όσοι στήριξαν την ομάδα διαχρονικά, είτε ως χορηγοί, είτε ως παράγοντες, είτε ως φίλαθλοι.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Ως Περιφέρεια στηρίζουμε πάντα την ομάδα.

Είμαστε χαρούμενοι και νιώθουμε περήφανοι, γιατί η ομάδα μας κατέκτησε το Κύπελλο, στο Κλειστό Γήπεδο της Ρόδου απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, στη διοργάνωση που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες έχουν διεξαχθεί στη Σύρο από το 2014 έως και σήμερα.

Εύχομαι το 2022, αλλά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα να κατακτήσει κι άλλους τίτλους».

Ηλεκτροφωτισμός για τα γήπεδα Φιλωτίου Νάξου και Κουφονησίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δύο ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου εκσυγχρονίζονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συντήρησης και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων που υλοποιεί.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η  οποία συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 21-12-2021, ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων ποδοσφαίρου Φιλωτίου ν. Νάξου και Κουφονησίου.

Σκοπός του έργου είναι η πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου, ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου, καθώς αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων, την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την οριστική παραλαβή τους.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Υλοποιούμε μία ακόμα δέσμευσή μας.

Εκσυγχρονίζουμε τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Φιλώτι της Νάξου και στο Κουφονήσι με την τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού LED που θα καταστήσουν τα γήπεδα πλήρως ασφαλή και λειτουργικά στη χρήση.

Έργα που αφορούν τη νεολαία ήταν και παραμένουν πάντα προτεραιότητά μας».

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.

Στην ενδελεχή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν θέματα του Υπουργείου που αφορούν την ακτοπλοΐα στις Κυκλάδες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Λεονταρίτη στην ταχύτερη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου και στη συνέχεια στη διατήρηση της γραμμής Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη τουλάχιστον τρεις (3) φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες με προσέγγιση και στην Ίο δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης έθεσε το ζήτημα διατήρησης και κατά τους χειμερινούς μήνες του πλοίου συνδέει τη Ρόδο με τη Σύρο και τον Πειραιά κατά την επιστροφή του από τη Ρόδο.

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και Καλύμνου και συμφωνήθηκε να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμισή τους.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών των νησιών καθώς και στην αξιοποίηση του προγράμματος «Νέαρχος» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε δηλώσεις που προέβη ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και των λιμενικών εγκαταστάσεων των νησιών μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή τους.

Η αγαστή συνεργασία μας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη φετινή θερινή περίοδο είχαμε την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλων των εποχών και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωσή της και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Νότιο Αιγαίο οδηγεί την κούρσα της ανάπτυξης της πατρίδας μας και το μέλλον του προδιαγράφεται ευοίωνο».

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία των εργασιών του έργου της αποχέτευσης, για την ομαλή εξέλιξη των οποίων ενημερώθηκε αναλυτικά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης, συζητήθηκαν η ολοκλήρωση των εργασιών στο ΕΠΑΛ Σίφνου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ολοκλήρωση της μελέτης του γηπέδου 5Χ5 στον Αρτεμώνα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην αναβολή που πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του λιμανιού στις Καμάρες από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε την κα Ναδάλη για το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων που θα ξεκινήσει το 2022 στο νησί και απεδέχθη το αίτημα της Δημάρχου για συνδρομή της Περιφέρειας στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πανσιφναϊκού.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη θετική πορεία των έργων στο νησί, με προβληματίζει όμως η νέα αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης του λιμανιού στις Καμάρες από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο δικαστικός Γολγοθάς θα τελειώσει και ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, το οποίο αποτελεί επιθυμία και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του».

Συντήρηση Οδικού Δικτύου Θήρας, Θηρασιάς, Φολεγάνδρου, Ίου, Ανάφης

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου της Π. Ε. Θήρας.

Στον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές οι κάτωθι εταιρείες:

 • ΛΙΘΟΣ ΑΤΕ  με ποσοστό 22,56%
 • ΔΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  με ποσοστό 22,00%
 • ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε.  με ποσοστό 8,18%
 • ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ Α. – ΤΖΟΓΑΝΗΣ Δ. ΟΕ  με ποσοστό 1,00%
 • ΣΜΙΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  με ποσοστό 1,00%
 • ΑΦΟΙ ΚΡΟΥΣΚΟΥ ΟΕ  με ποσοστό 1,00%

Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΛΙΘΟΣ ΑΤΕ» με ποσοστό 22,56%.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου για το οποίο ενώ αρχικά είχαμε δεσμευτεί να δημοπρατηθεί με 1.000.000,00 ευρώ, τελικά καταφέραμε να το δημοπρατήσουμε με 3.550.000,00 ευρώ.

Παραλάβαμε το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καταβάλλοντας όμως μεγάλες προσπάθειες      θα το βελτιώσουμε.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, εκπονήσαμε τη μελέτη και δημοπρατήσαμε το έργο.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της θητείας μας θα παραδώσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Χείρα συνεργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Νάξου κ. Γ. Μαργαρίτη προς τον Δήμο και τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δ. Λιανό

Χείρα συνεργασίας στον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό έτειναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Γιάννης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση που ο Δήμαρχος και ο Δήμος Νάξου έχει κρατήσει όσον αφορά τη συμμετοχή της Νάξου στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., στάση προσβλητική, όχι ως προς την αντίθετη άποψη αλλά ως προς τη διαστρέβλωση που χρησιμοποιήθηκε για την Περιφέρεια και τους λοιπούς συμμετέχοντες στον φορέα διαχείρισης των αποβλήτων και εξόχως αντιδεοντολογική ως προς τη συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φέρει μέχρι σήμερα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Νότιο Αιγαίο.

Τόνισαν ότι η διαφορετική άποψη είναι πάντα σεβαστή, αλλά οι ανακρίβειες που έχουν λεχθεί για να αιτιολογήσουν την άρνηση του Δήμου να συμμετάσχει στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου δεν  μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Τόνισαν προς το Δήμαρχο ότι οι λύσεις για έργα διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού δρομολογούνται με οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας και των λοιπών Δήμων, καθώς, μέχρι σήμερα, παρά την σχετική ενημέρωση και υποχρέωση, ο Δήμος Νάξου δεν έχει καταθέσει στο λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ το μετοχικό κεφάλαιο που του αντιστοιχεί.

Ήδη ολοκληρώθηκε από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου η επικαιροποίηση της  μελέτης και εντός των ημερών υποβάλλεται στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ αίτημα χρηματοδότησης, από τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου πλέον, της πράξης «Επεξεργασία υπολειμματικών σύμμεικτων Α.Σ.Α. και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων Νήσου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Σε ό, τι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη Νάξο, οι κκ Λεονταρίτης και Μαργαρίτης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση δύο (2) μεγάλων έργων τριετούς διάρκειας.

Το πρώτο αφορά παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000, 00 ευρώ και το δεύτερο τον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού συνολικού προϋπολογισμού 600.000, 00 ευρώ.

Τον ενημέρωσαν, επίσης, ότι τα έργα ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων Φιλωτίου και Κουφονησίου θα έχουν δημοπρατηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.

Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος τόνισαν προς τον Δήμαρχο Νάξου ότι η αποκατάσταση της συνεργασίας και η συνένωση των δυνάμεων, μόνο προς όφελος του νησιού μπορεί να αποβεί, με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ποτέ στη Σύρο

Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ύψους 253.059,57 € (με ΦΠΑ), για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Σύρου  2021 – 2023»

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής από καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.  Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Σύρου.

«Με αίσθημα ευθύνης ξεκινάμε την υλοποίηση του μεγαλύτερου αντιπλημμυρικού έργου που έγινε ποτέ στη Σύρο.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών προγραμματίζουμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας.

Ποτέ στο παρελθόν δεν σχεδιάστηκαν τόσο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά.

Στα μεγαλύτερα προβλήματα των νησιών μας απαντάμε με έργα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

«Ο Στίβος βρίσκει το «στέκι» του»

Τηρώντας τη δέσμευσή μας, ξεκινάμε την κατασκευή του σταδίου στη Βάρη, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο του Κλασικού Αθλητισμού.

Η κατασκευή του θα γίνει στο χώρο του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου στη ΒΑΡΗ και θα περιλαμβάνει:

 1. Στίβο 200μ.
 2. Διαδρομές για αγώνες ταχύτητας
 3. Βαλβίδα για ρίψεις
 4. Σκάμμα για άλματα
 5. Τοποθέτηση χλοοτάπητα σε όλο τον αγωνιστικό χώρο
 6. Επισκευή των αποδυτηρίων
 7. Επισκευή των χώρων κάτωθι της εξέδρας, όπου θα κατασκευαστούν κυλικείο και αποδυτήρια
 8. Τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην εξέδρα
 9. Κατασκευή περίφραξης
 10. Δημιουργία χώρου στάθμευσης
 11. Τοποθέτηση πυλώνων για τον ηλεκτροφωτισμό του Στίβου
 12. Κατασκευή γηπέδου βόλεϊ και μπάσκετ

Στον ίδιο χώρο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, στην οποία θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός και για παιδιά ΑΜΕΑ.

Το έργο, η εργολαβική σύμβαση του οποίου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο με την ανάδοχο εταιρεία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης», αναβαθμίζει τη Βάρη, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό Κοινότητα του νησιού, διότι πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο που πραγματοποιείται εντός των ορίων της.

Αναβαθμίζει και το νεόκτιστο σχολικό συγκρότημα (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο), διότι θα υπάρχει δυνατότητα να γίνεται καθημερινή χρήση του από τα παιδιά.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ανέφερε:

«Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή ενός χώρου για τον Κλασικό Αθλητισμό, τον οποίο για πολλά χρόνια έχουν στερηθεί οι Συριανοί.

Καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (εξεύρεση χρηματοδότησης, εκπόνηση μελέτης, δημοπράτηση του έργου, κ.ά.) και αισιοδοξώ με την ίδια ταχύτητα να ολοκληρώσουμε και την κατασκευή του σταδίου.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο αθλητικό έργο που γίνεται εκτός Ερμούπολης.

Η Κοινότητα της Βάρης αναβαθμίζεται και το νεόκτιστο σχολικό της συγκρότημα συμπληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Συνεχίζουμε, με πολλή δουλειά κι επιμονή, να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα με έργα».

Επίσκεψη του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκο Συρμαλένιο, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 23-06-2021, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Συρμαλένιος συνοδευόταν από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς και τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα αναθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε διεξοδικά τους παριστάμενους σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας να αναθέσει τη μελέτη για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος στο λιμένα της Ερμούπολης σε έναν έγκυρο, ανεξάρτητο φορέα, όπως είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλα τα στάδια που προβλέπονται μέχρι την ολοκλήρωσή της και την συνακόλουθη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν γνώση για την απόφαση της Περιφέρειας να τοποθετηθεί άμεσα μηχάνημα για τη μέτρηση των ρύπων της ατμόσφαιρας, προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και ότι οι ενέργειές της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, στο γραφείο του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος συνοδευόταν από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση  εν όψει της θερινής περιόδου, δεδομένου ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και για τον ασφαλή τρόπο άφιξης και αναχώρησης από τα νησιά μας εκατομμυρίων επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

«Στο πρόσωπο του Αρχηγού, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Νότιο Αιγαίο, τα οποία με ευσυνειδησία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες συνθήκες εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων και των παραλιών των νησιών μας, επιτηρώντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ναυσιπλοΐα στο Νότιο Αιγαίο».