Επίσκεψη του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκο Συρμαλένιο, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 23-06-2021, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Συρμαλένιος συνοδευόταν από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς και τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα αναθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε διεξοδικά τους παριστάμενους σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας να αναθέσει τη μελέτη για την ποιότητα του υδάτινου περιβάλλοντος στο λιμένα της Ερμούπολης σε έναν έγκυρο, ανεξάρτητο φορέα, όπως είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλα τα στάδια που προβλέπονται μέχρι την ολοκλήρωσή της και την συνακόλουθη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν γνώση για την απόφαση της Περιφέρειας να τοποθετηθεί άμεσα μηχάνημα για τη μέτρηση των ρύπων της ατμόσφαιρας, προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και ότι οι ενέργειές της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.