Εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ολοκλήρωση του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου «Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων Σύρου – Δημιουργία εποπτικού υλικού, διαχείρισης συλλογής και εγκατάσταση έκθεσης».

            Την ικανοποίηση του για την εξασφάλιση της νέας χρηματοδότησης, εξέφρασε με σχετική δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση και λειτουργικότητα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, ενός χώρου πολιτισμού που θα αναδείξει την ιστορία και την παράδοση του νησιού και θα ενισχύσει την προσπάθεια για την ενίσχυση της προβολής του και της περαιτέρω τουριστικής του ανάπτυξης».

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδος στη Σύρο

Μετά τη διεξοδική συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και τους τουριστικούς φορείς του νησιού που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 23 Μαρτίου  στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σήμερα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε ακόμη μία, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την  αναβίωση της Ναυτικής εβδομάδος στη Σύρο.

          Στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, συμμετείχαν ο προϊστάμενος  της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλης Παράβαλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου κ. Γιώργος Μηλιός, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Δημήτρης Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Γιώργος Φίλιος, ο εκπρόσωπος  του  Ο.Ε.Θ.Α  κ. Γιάννης Δεσύπρης, η εκπρόσωπος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου “Η σοφία της παράδοσης” κα Σοφία Λούβαρη  και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Σύρου  κ.κ. Τάκης Παπουτσάς και Στράτος Λαγουδάκης.

          Η Υπουργός  εξήρε την  προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού αυτού θεσμού αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε το νησί στην  ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλία .

          Αφού ενημερώθηκε για το σχεδιασμό των δράσεων σε τοπικό επίπεδο αλλά και το πλαίσιο της συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με τον Δήμο Πειραιά, σε μια προσπάθεια προβολής των δεσμών που συνδέουν τα δύο ιστορικά λιμάνια της Χώρας, η κα Κουντουρά με ενθουσιασμό επικοινώνησε την πρόθεσή της να στηρίξει το εγχείρημα, προτείνοντας μάλιστα να τεθεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ  και να προβληθεί η δράση  κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2019”.

          Από την  πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης ευχαριστώντας την κα Υπουργό για τη συνεργασία και τη στήριξή της τόνισε: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μια από τις σπουδαιότερες πολιτιστικές προσπάθειες του 2019, ένας θεσμός που επανέρχεται στην  πολιτιστική ζωή του τόπου μας, βρίσκει ολοένα και περισσότερο ένθερμους υποστηρικτές”. 

Δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στη Βάρη Σύρου

Τη δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στη Βάρη αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεχόμενη την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας. 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη μελέτη, δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της.

Στο αθλητικό συγκρότημα, το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση που βρίσκεται το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου, προβλέπονται:

  1. Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ και Βόλεϊ
  2. Κατασκευή γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 με χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό
  3. Κατασκευή γηπέδου Τένις 
  4. Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης αναφέρει τα εξής:

«Αποδεχθήκαμε άμεσα και υλοποιούμε την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Βάρης.  Θεωρώ σωστό και δίκαιο η μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα του νησιού να αποκτήσει το δικό της αθλητικό συγκρότημα.  Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει τα αθλητικά δρώμενα στην κοινότητα και στο νησί και θα δώσει τη δυνατότητα στη νεολαία να φιλοξενείται σε ένα ιδανικό περιβάλλον.  Μετά την χρηματοδότηση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου από το ΕΣΠΑ (προϋπολογισμού 1.550.574€, ο οποίος πιθανότατα θα ανέλθει στο ποσόν του 1.965.574€ μετά και την αγορά οικοπέδου και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη νεολαία και τους κατοίκους της μεγαλύτερης κοινότητας του νησιού, η οποία στερείτο στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων για πολλά χρόνια».

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ταυτόχρονα ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι για την Πατρίδα μας μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Ιστορίας της.

            Μας υπενθυμίζει ότι το Έθνος μας, ενωμένο και μακριά από διχαστικές λογικές, με αποφασιστικότητα, θέληση και πίστη στις δυνάμεις του, προσηλωμένο σε έναν κοινό, ύψιστο σκοπό, είναι ικανό να ξεπεράσει με επιτυχία κάθε εμπόδιο, όσο ανυπέρβλητο κι αν φαντάζει και να ανατρέψει κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη.

            197 χρόνια μετά, τιμούμε τον αγώνα των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, ο οποίος αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ανδρείας, αυταπάρνησης, αλλά και εθνικής ομοψυχίας. Αναγνωρίζουμε τη θυσία τους και υποσχόμαστε ότι δεν θα την αφήσουμε να χαθεί στη λήθη.   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Γεώργιος Λεονταρίτης

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου

Την πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και υποψήφια Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη και τον νέο Πρόεδρο του ιδίου Συλλόγου κ. Βασίλη Κόμη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης, στην οποία έδωσε το παρών και ο Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου κ. Νίκος Βενάκης, ο κ. Λεονταρίτης είχε την δυνατότητα να ενημερώσει την κα Ναδάλη και τον κ. Κόμη για τα έργα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στο νησί (τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), ενώ υπήρξε ξεχωριστή αναφορά και στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια πολιτιστική δράση που διοργανώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: «Η Περιφερειακή Αρχή έχει αποδείξει ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη των νησιών μας δεν επιτυγχάνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ανάπτυξης συνεργειών με όλους όσοι εκδηλώσουν την επιθυμία να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, κινήθηκε και η σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, ο οποίος μέσω του Φεστιβάλ “Νικόλαος Τσελεμεντές” έχει καταφέρει να κάνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο την κυκλαδίτικη γαστρονομία. Ειδικά φέτος που το Νότιο Αιγαίο φέρει τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, το Φεστιβάλ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, την οποία και θα αναδείξουμε στον μέγιστο βαθμό».

Χρηματοδότηση επισκευής Δημοτικού Κολυμβητηρίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με το ποσό των 215.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις εργασίες επισκευής και συντήρησης των μεγάλων φθορών που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ερμούπολης.

Το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης υπέβαλε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Γιώργος Φίλιος σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.  Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος το έκανε δεκτό, αναγνωρίζοντας τη σημασία του να καταστεί ξανά λειτουργική και ασφαλής μια σημαντική αθλητική υποδομή της Σύρου.

Η χρηματοδότηση των εργασιών επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ερμούπολης εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγαλύτερου προγράμματος συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον νομό Κυκλάδων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έκανε δεκτό το αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, το οποίο αφορά σε σειρά εργασιών που θα επιτρέψουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο να δεχθεί ξανά στις εγκαταστάσεις του δεκάδες αθλητές κάθε ηλικίας και να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας.

Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Επενδύοντας στον Αθλητισμό, επενδύουμε στην προβολή υγιών προτύπων για τη νεολαία μας, αλλά και στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών μέσω του αθλητικού τουρισμού».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Οικονομικό Ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας με τον Οικονομικό Ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα  κ. Chip Laitinen είχε χθες στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο Ειδικός επί Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας κ. Κώστας Κωνσταντόπουλος, συζητήθηκαν η επαναλειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου από την εταιρεία ONEX και οι επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή μας, με επίκεντρο τους τομείς του Τουρισμού  και της Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε τις συνεχείς ανοδικές επιδόσεις που καταγράφει η τουριστική βιομηχανία του Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε από τον κ. Laitinen να συμβάλει στη διενέργεια επαφών με τουριστικούς παράγοντες των ΗΠΑ για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών στον τομέα αυτό. 

Όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έκανε εκτενή αναφορά στη μελέτη που διενεργήθηκε με χρηματοδότηση της Ε.Ε., τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορούσε στην μελλοντική αξιοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως ναυτιλιακού καυσίμου από τα πλοία της ακτοπλοΐας, εις αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων. Όπως εξήγησε ο κ. Λεονταρίτης, η χρήση του LNG θα έδινε τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής του Ναυπηγείου του Νεωρίου στις εργασίες για την μετατροπή πλοίων με κινητήρα diesel σε LNG.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων επανέλαβε ότι η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται συνεχώς για τη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης και κυρίως για την διασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών, οι οποίες θα καταστήσουν το Νότιο Αιγαίο ως πόλο έλξης για σοβαρές επενδύσεις με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές οικονομίες των νησιών. Επισήμανε, ακόμη, το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε επίπεδο Υποδομών, αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλο το Νότιο Αιγαίο, με αποκλειστικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεονταρίτης ξενάγησε τους κ.κ. Laitinen και Κωνσταντόπουλο στους παραδοσιακούς ταρσανάδες της Σύρου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παραδοσιακό επάγγελμα του καραβομαραγκού, αλλά και να ενημερωθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου #savekaikia που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, με σκοπό τη διάσωση των παραδοσιακών αλιευτικών σκαριών και την αλλαγή χρήσης τους ως τουριστικά σκάφη.

Η επίσκεψη των αξιωματούχων της Αμερικανικής Πρεσβείας ολοκληρώθηκε στο Θέατρο Απόλλων, όπου ο κ. Λεονταρίτης τους «μύησε» στην σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου και το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα των Κυκλάδων.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη για το ALL STAR GAME 2019

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του ALL STAR GAME του Βόλεϊ, το οποίο διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Σύρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ (Volley League) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Δικαιωμένος για την πρόταση του να φιλοξενήσει η Σύρος μία από τις καλύτερες διοργανώσεις του ελληνικού Βόλεϊ, όπως την χαρακτήρισαν όλοι όσοι συμμετείχαν, εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας με εξαιρετική επιτυχία μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Η τρίωρη τηλεοπτική κάλυψη του ALL STAR GAME, η παρουσία πληθώρας δημοσιογράφων από ΜΜΕ πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας, αλλά και οι ενθουσιώδεις δηλώσεις όλων των πρωταγωνιστών (αθλητών, παραγόντων κλπ.) μας έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία προβολής της Σύρου και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη.

Η διοργάνωση του ALL STAR GAME εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για την καθιέρωση των νησιών μας ως τόπων διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας. Τα νησιά μας διαθέτουν τα εχέγγυα για να εδραιωθούν ως προορισμοί αθλητικού τουρισμού και να προσελκύσουν επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ενισχύοντας το τουριστικό τους προφίλ. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με συντονισμένες κινήσεις, επιμονή και συνέπεια.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Παντελή Ταρνατόρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, τον ΠΑΣΑΠ, την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, τους εργαζόμενους στο Αθλητικό Κέντρο “Δ. Βικέλας”, τα ΜΜΕ  Σύρου και Αθηνών, όλους όσους συνεργαστήκαμε για την επιτυχία της διοργάνωσης και τους φιλάθλους της Σύρου που έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση».

Τα μεγαλύτερα αστέρια του Βόλεϊ λάμπουν απόψε στη Σύρο

Στραμμένοι στη Σύρο είναι σήμερα οι προβολείς της δημοσιότητας, με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αστέρια του Βόλεϊ που, απόψε το βράδυ στις 21:00 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» της Ερμούπολης, θα προσφέρουν ένα σόου πέρα από κάθε προσδοκία, στο πλαίσιο του 12ο ALL STAR GAME 2019 της Volley League.

Η φαντασμαγορική διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΕΣΑΠ (Volley League) και τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων οι πρωταγωνιστές του ALL STAR GAME 2019, οι οποίοι θα προσφέρουν συναρπαστικό  θέαμα στον φίλαθλο κόσμο της Σύρου:

Η ομάδα των Ξένων All Star 2019

Ακραίοι:
Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ – ΠΑΟΚ)
Γέρουν Ραουβέρντινκ (Ολλανδία – Ολυμπιακός)
Πάμπλο Μπενγκολέα (Αργεντινή – Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ντιάζ Σόουζα Εβάμντρο (Βραζιλία – ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιοι:
Νιλς Κλαπβάικ (Ολλανδία – ΠΑΟΚ)
Γκάβιν Σμιτ (Καναδάς – Ολυμπιακος)
Κεντρικοί:
Μαγκαλάες Γκλαντσόουν (Βραζιλία – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
Μπάιρον Φέργκιουσον (Μπαχάμες – Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Ντούσαν Λόπαρ (Σερβία – ΑΟΠ Κηφισιάς)
Αλεξάνταρ Όκολιτς (Σερβία – ΠΑΟΚ)
Πασαδόροι:
Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία – Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Εμι Τερβαπόρτι (Φινλανδία – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Λίμπερο: 
Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Προπονητής:
Ράτκο Παβλίσεβιτς (Σερβία – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Η ομάδα των Ελλήνων All Star 2019

Ακραίοι: 
Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)
Διαγώνιοι:
Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Κεντρικοί:
Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Α.Ε.Κ.)
Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Θεόδωρος Βουλκίδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόροι:
Ντίμα Φιλίποβ (Π.Α.Ο.Κ.)
Θάνος Μαρούλης (Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής)
Λίμπερο: 
Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Προπονητής:
Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Η αυλαία του ALL STAR GAME 2019 θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα στις 17:00, με το Τουρνουά Βόλεϊ μεταξύ των σχολείων της Σύρου και την παρουσία των διεθνούς εμβέλειας αθλητών που θα αγωνιστούν στις ομάδες των Ελλήνων και των Ξένων.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική! Η παρουσίαση των ομάδων θα συνοδεύεται από μουσικά και φωτιστικά εφέ, ενώ τα εντυπωσιακά χορευτικά από την Εθνική ομάδα cheerleading Greek Drops (ελληνικές σταγόνες), καθώς και το ακροβατικό σόου από την ομάδα του Μάικ Φουντεδάκη αναμένεται να ανεβάσουν την διάθεση όσων βρεθούν στο «Δ. Βικέλας» στα ύψη.

Επίσης, θα γίνουν:

  • Διαγωνισμοί των αθλητών για την ανάδειξη του All Star Server, του All Star Spiker, του All Star Top Performer και του All Star MVP.
  • Διαγωνισμοί και διαδραστικά παιχνίδια βόλεϊ με τους θεατές και διαγωνισμοί βόλεϊ με την συμμετοχή παιδιών, αλλά και ενηλίκων.
  • Απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων σε αθλητές, προπονητές, διαιτητές και στους νικητές των ειδικών διαγωνισμών. 

Σε όλους όσοι προσέλθουν στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προσφέρει αναμνηστικό μετάλλιο, αντίστοιχο αυτού που θα δοθεί στους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα, ως ενθύμιο για την παρουσία τους στο ALL STAR GAME της Σύρου.

Η μεγάλη γιορτή του ανδρικού Βόλεϊ θα ολοκληρωθεί με ειδικά εφέ και πυροτεχνήματα κλειστού χώρου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε από κοντά, μαζί με τα παιδιά σας, μια ανεπανάληπτη διοργάνωση, το 12ο ALL STAR GAME 2019 της Volley League, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της.  

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους! Σήμερα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Δ. Βικέλας»!

Η Σύρος φοράει τα γιορτινά της για το All Star Game 2019

«Έτοιμη να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα αστέρια του Βόλεϊ είναι η Σύρος» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, καλώντας όλους τους Συριανούς αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21:00 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» της Ερμούπολης, όπου θα διεξαχθεί το φαντασμαγορικό 12ο ALL STAR GAME 2019 της Volley League.

Ο θεσμός του All Star Game στο ανδρικό βόλεϊ επιστρέφει μετά από 10 χρόνια, με πολλές καινοτομίες, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπλήξεις, διαγωνισμούς και δώρα για τους νικητές και για το κοινό που θα λάβει μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή του ανδρικού βόλεϊ.

Η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΕΣΑΠ (Volley League) και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Η αυλαία του ALL STAR GAME 2019 θα ανοίξει αύριο το απόγευμα στις 17:00 με το τουρνουά βόλεϊ μεταξύ των σχολείων της Σύρου και την παρουσία των αθλητών που θα αγωνιστούν στις ομάδες των Ελλήνων και των Ξένων.

Η φιέστα θα συνεχιστεί με την εντυπωσιακή παρουσίαση των ομάδων, η οποία θα συνοδεύεται από μουσικά και φωτιστικά εφέ. Θα ακολουθήσουν εντυπωσιακά χορευτικά από την Εθνική ομάδα cheerleading greek drops (ελληνικές σταγόνες) καθώς και ακροβατικό σόου από την ομάδα του Μάικ Φουντεδάκη.

Επίσης θα γίνουν:

  • Διαγωνισμοί των αθλητών για την ανάδειξη του All Star Server, του All Star Spiker, του All Star Top Performer και του All Star MVP.
  • Διαγωνισμοί και διαδραστικά παιχνίδια βόλεϊ με τους θεατές και διαγωνισμοί βόλεϊ με την συμμετοχή παιδιών, αλλά και ενηλίκων.
  • Απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων σε αθλητές, προπονητές, διαιτητές και στους νικητές των ειδικών διαγωνισμών. 

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η λήξη της γιορτής με ειδικά εφέ και πυροτεχνήματα κλειστού χώρου, τα οποία θα ενθουσιάσουν όσους βρεθούν στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» της Ερμούπολης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε από κοντά, μαζί με τα παιδιά σας, μια ανεπανάληπτη διοργάνωση, το 12ο ALL STAR GAME 2019 της Volley League, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της.  

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους! Αύριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Δ. Βικέλας»!

Όλους όσοι προσέλθουν στο γήπεδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προσφέρει ένα αναμνηστικό μετάλλιο, αντίστοιχο αυτού που θα δοθεί στους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα, ως ενθύμιο για την παρουσία τους στο ALL STAR GAME της Σύρου.