Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Κύθνου

Υπεγράφη μεταξύ του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη και της αναδόχου εταιρείας «Μπουρνάζος Α. – Τζογάνης Δ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε.» η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κύθνου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 66.600,82 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Μετά την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου στη Χώρα της Κύθνου για τις ανάγκες της οποίας τοποθετήθηκαν: 1)συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, 2)αθλητικός εξοπλισμός,η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουπροχωρά στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, ώστε να παραδώσει μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, όπου θα είναι δυνατή η διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει:

  • την εκπόνηση της μελέτης,
  • την δημοπράτηση του έργου
  • την υπογραφή της σύμβασης, καθώς και
  •  την επίβλεψη της κατασκευής του έργου και όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε αυτό να καταστεί πλήρως λειτουργικό και να παραδοθεί εντός τριών (3) μηνών

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του γηπέδου της Κύθνου με την τοποθέτηση και των φωτιστικών σωμάτων, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

«Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας κατασκευάσαμε και θα παραδώσουμε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο για τη νεολαία της Κύθνου.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τη δημιουργία αυτού του χώρου άθλησης και διαπαιδαγώγησης.

Τα παιδιά και η ομάδα της Κύθνου, η οποία προκειμένου να συμμετάσχει στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Κυκλάδων ήταν υποχρεωμένη να μεταβαίνει ακόμη και με καΐκια σε άλλο νησί για να χρησιμοποιήσει το γήπεδό του ως έδρα, απέκτησαν το δικό τους «φιλόξενο, αθλητικό σπίτι»».

Επίσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου – Βορείου Αιγαίου στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών             Νοτίου – Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 21-05-2021, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Σταμούλης συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος για τον καλύτερο συντονισμό τους ενόψει της θερινής περιόδου.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος τέθηκε, επίσης, το θέμα της στέγασης των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ερμούπολη, για το οποίο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική λύση στο χρόνιο αυτό θέμα, παρ’ όλο που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε:

«Δυστυχώς, η φετινή αντιπυρική περίοδος δεν ξεκίνησε καλά. 

Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη τέσσερις (4) πυρκαγιές στις Κυκλάδες.  Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι αν δεν υπάρξει ατομική ευθύνη θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.

Τόσο εμείς όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα είμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

Η πολυνησία και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε υποδομές καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο μας.

Ευχαριστώ τον κ. Σταμούλη και τον κ. Κοτρίδη για το ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας, κ. George Ciamba υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 21-05-2021, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Ciamba στη Σύρο.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πρέσβη στη Σύρο ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Πρεσβείας της Ρουμανίας, δεδομένου ότι όπως τόνισε υπάρχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρουμάνων επισκεπτών για τα νησιά μας.

Ο κ. Ciamba εκδήλωσε τον θαυμασμό του για την πολιτιστική κουλτούρα της Σύρου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και άκρως ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας για την πραγματοποίηση πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι προέρχονται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς φέτος εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο κ. Λεονταρίτης πρότεινε σειρά πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν βρίσκοντας απόλυτα σύμφωνο τον κ. Ciamba να συζητηθούν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της         Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κάποια Περιφέρεια της Ρουμανίας, προκειμένου να προωθηθεί πλήθος δράσεων τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Εγκρίθηκαν, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 20-05-2021, οι όροι δημοπράτησης για το έργο: «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου (Α’ Φάση)».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 975.000,00 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα                                της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Στις εργασίες του προς υλοποίηση έργου, το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης του συγκεκριμένου οικισμού, στον οποίο έχει αναπτυχθεί σημαντική δόμηση, περιλαμβάνονται:

  1. Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης από αγωγούς HDPE 3ης γενιάς
  2. Κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 1.000 κυβικών μέτρων στο υψηλότερο βορειοανατολικό όριο του οικισμού για την τροφοδότηση του δικτύου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, σε δήλωσή του για το εν λόγω έργο, ανέφερε:

«Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για το συνεχώς αναπτυσσόμενο νησί της Αντιπάρου, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε περιοχές του νησιού που δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης.

Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αντιπάρου και προχωράμε μαζί στην υλοποίησή του».

Αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού γηπέδου Τήνου

Στον  εκσυγχρονισμό  και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού  γηπέδου της Τήνου στη θέση ΒΙΝΤΣΙ προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μετά από σειρά παρεμβάσεων που έγιναν  

1) τοποθέτηση χλοοτάπητα πέμπτης (5ης) γενιάς,

2) τοποθέτηση νέων καθισμάτων στην κερκίδα,

3) αντικατάσταση τερμάτων,  

ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης υπέγραψε σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την αντικατάσταση και του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου.

Η μελέτη, η δημοπράτηση και η χρηματοδότηση του έργου έγιναν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφερόμενος στο υπό παράδοση έργο δήλωσε:

«Με την τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων LED ολοκληρώνουμε την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου στην Τήνο.

Παραδίδουμε στη νεολαία του νησιού ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο εύχομαι να είναι πάντα γεμάτο από παιδιά και να είναι ο χώρος που θα προσφέρει χαρά και διασκέδαση σε όλους τους Τηνιακούς».

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12-05-2021, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, με αντικείμενο τον έγκαιρο και κατάλληλο συντονισμό όλων των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την τρέχουσα περίοδο.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε εκτενέστατη συζήτηση επί όλων των θεμάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία των φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Σώματα Ασφαλείας είμαστε σε πλήρη συντονισμό.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε εικοσιτετράωρη (24ωρη) ετοιμότητα, τόσο οι θεσμικοί φορείς, όσο και οι πολίτες.

Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών προέρχονται από ανθρώπινη αμέλεια και γι’ αυτό συνίσταται μεγάλη προσοχή από όλους».

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζωής Ράπτη στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη

Την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 06-05-2021, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί η κα Υπουργός στη Σύρο.

Η κα Ράπτη συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Φίλιππο Φόρτωμα και το Διοικητή των Νοσοκομείων Σύρου & Νάξου, κ. Μιχάλη Ζουλουφό, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών, κ. Μάρκος Δαδάος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Υπουργού συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα του Νοτίου Αιγαίου.

Η κα Ράπτη ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για την χρηματοδότηση που παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και να αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης, καλωσόρισε την κα Υπουργό στη Σύρο και μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε θέματα υγείας.

Θα συνεχίσουμε την χρηματοδότηση για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων μας, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας και θα εμπλουτίσουμε έτι περαιτέρω τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό τους.

Επίσης, θα συνεχίσουμε την χορήγηση του προνομιακού επιδόματος των 450,00 ευρώ μηνιαίως σε γιατρούς που επιλέγουν να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά μας.

Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητα στην Υγεία ως Περιφέρεια, έχουμε όμως μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας ».