Ξεκινά η ασφαλτόστρωση στην περιοχή του “Αξού” στην Ερμούπολη

Ξεκινούν σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό οδικό άξονα της Ερμούπολης, από την διασταύρωση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου προς Γαλησσά (περιοχή «Αξός») μέχρι την περιοχή «Φαληράκι».

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με την Γ.Γ. Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

            Με την Γενική Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με τον κ. Λεονταρίτη να επικεντρώνεται  στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την μετακίνηση των μαθητών και την προσαρμογή του στις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την κα Γκίκα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – πρώτη απ’ όλες τις Περιφέρειες και παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητές της, αλλά στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ Α’ βαθμού – διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ κατά την πρώτη πενταετία της θητείας της. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λεονταρίτης, την τρέχουσα θητεία το ποσό αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η νεολαία των νησιών μας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης μετέβη με την κα Γκίκα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, ενώ επισκέφθηκαν επίσης το σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο και το σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ στο Μάννα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην εξής δήλωση: «Οτιδήποτε σχετίζεται με τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, έχει για εμάς άμεση προτεραιότητα. Η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε εξαιρετικά δεκτική και πρόθυμη να συνδράμει τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την εύρεση των βέλτιστων λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα και κυρίως σε αυτό της μεταφοράς μαθητών, αναγνωρίζοντας έτσι το έργο που επιτελούμε, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητές μας. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για την συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών και κατ’ επέκταση την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στα παιδιά μας».

Εργασίες βελτίωσης οδικού δικτύου στην Παρακοπή

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες απόξεσης του παλιού ασφαλτοτάπητα στην Παρακοπή (περιοχή «Σταυρός»), οι οποίες  θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή.

            Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα (ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες), καθώς και να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές για τις μετακινήσεις τους, προς αποφυγήν ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους και γρηγορότερης ολοκλήρωσης των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου.

Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης οδικού δικτύου στην περιοχή του Γαλησσά

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σας ενημερώνουμε ότι:

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σύρου, από την περιοχή του Πάγου μέχρι τον Γαλησσά, ενώ αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες αφαίρεσης του παλιού ασφαλτοτάπητα στην Παρακοπή (περιοχή «Σταυρός»).

Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται από Φοίνικα προς Ερμούπολη και αντίστροφα, να επιλέξουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω Γαλησσά, ενώ οι οδηγοί που κινούνται από Ποσειδωνία προς Ερμούπολη και αντίστροφα, να επιλέξουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω Μέγα Γιαλού και Βάρης.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Εκτέλεση εργασιών στον οδικό άξονα του Γαλησσά

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου, σήμερα Πέμπτη 19/9/2019 θα εκτελέσει εργασίες στη θέση “γεφυράκι” στο Γαλησσά, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ.

Για την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις παρακάμψεις από τη θέση “νέα Ζωή” και από τη θέση «Μελαγγούρι».

Διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο προς Γαλησσά

            Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ο οδικός άξονας του Γαλησσά από την στάση στη θέση «Νέα Ζωή» μέχρι τη διασταύρωση προς «Μελαγγούρι» θα παραμείνει κλειστός.

            Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 09:00 και για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

            Προς αποφυγή ενδεχόμενης ταλαιπωρίας και για την γρηγορότερη ολοκλήρωση των εργασιών, παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές και να κινηθούν είτε μέσω Δανακού, είτε από τη διασταύρωση «Μελαγγούρι» (και κάτω από την γέφυρα του Γαλησσά) προς την «Νέα Ζωή».

            Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

(φωτό: αρχείου)

Ολοκλήρωση αφαίρεσης παλιού ασφαλτοτάπητα και εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ στην Ερμούπολη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αφαίρεσης του παλιού ασφαλτοτάπητα στον κεντρικό οδικό άξονα της Ερμούπολης, από την διασταύρωση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου προς Γαλησσά (περιοχή «Αξός») μέχρι την περιοχή «Φαληράκι» (πρώην κατάστημα «Κωτσόβολος»).

Επιπλέον, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, αποφασίστηκε η επίσπευση των εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ στο συγκεκριμένο σημείο (προς αποφυγή του φαινομένου «ράβε-ξήλωνε»), καθώς θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του νέου ασφαλτοτάπητα με άσφαλτο κλειστού τύπου.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης συνεχίζονται σήμερα στον Γαλησσά και θα ακολουθήσουν οι περιοχές των Ταλάντων και της Παρακοπής.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με αντιπροσωπεία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τον Τουρισμό

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κα Αλίκη Λεονταρίτη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κα Κανδιώ Μαραγκού, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Παναγιώτη Κουταβά και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Θέμα της συνάντησης υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο ανανέωσης του τουριστικού προφίλ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και ενίσχυσης της τουριστικής εξωστρέφειάς της.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε σχετικά: «Ο καθορισμός μιας κοινής ατζέντας με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, η οποία θα συμβάλλει στον προσδιορισμό της ιδιαίτερης τουριστικής “ταυτότητας” κάθε νησιού των Κυκλάδων, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Περιφερειακής μας Αρχής.

Η συνεργασία μας με τους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η σημερινή, πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία αποτελεί την αφετηρία για την χάραξη μιας επωφελούς στρατηγικής, με σκοπό την “αναζωπύρωση” του ενδιαφέροντος Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών για τον προορισμό που ονομάζεται Σύρος.

Είμαι βέβαιος ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν από την εποικοδομητική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Και αυτά δεν θα αργήσουν να φανούν».

Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου στην Ερμούπολη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ξεκινούν αύριο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου στον κεντρικό οδικό άξονα της Ερμούπολης, από την διασταύρωση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου προς Γαλησσά (περιοχή «Αξός») μέχρι την περιοχή «Φαληράκι» (πρώην κατάστημα «Κωτσόβολος»).

Στο συγκεκριμένο τμήμα θα προηγηθεί απόξεση της ήδη υπάρχουσας ασφάλτου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα ασφαλτόστρωση, γι’ αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία και με το Α.Τ. Σύρου-Ερμούπολης, έχει ήδη μεριμνήσει για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ για την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τον παραλιακό δρόμο στην περιοχή «ΜΕΤΚΑ» (μέχρι και το super market «Σκλαβενίτης»).

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά αύριο, αποτελεί για τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων στα νησιά μας την αφετηρία για την κατάκτηση νέων στόχων και την απόκτηση νέων εμπειριών.

            Οι γνώσεις που προσφέρει το σχολείο είναι βασικά εφόδια για τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι θα πορευτούν στο μέλλον που εκείνοι θα επιλέξουν και θα διαμορφώσουν. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε την δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουμε την κριτική σκέψη τους, να τους γαλουχήσουμε με τις πανανθρώπινες αξίες του σεβασμού, της συνεργασίας και της ισότητας.

Εύχομαι σε κάθε παιδί – και ειδικά σε όσα θα διαβούν για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου – καλή αρχή και σε κάθε εκπαιδευτικό και γονέα καλή δύναμη.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά, παρόλο που δεν εμπίπτει στις άμεσες αρμοδιότητες της, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και υποδειγματική λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων.

Καλή σχολική χρόνιά! Καλή πρόοδο!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ