Περιοδεία Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σαντορίνη – Αυτοψία στα σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος επισκέφθηκε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους το συντομότερο δυνατό.

            Αποφασίστηκε:
α)
Να κηρυχθεί το οδικό δίκτυο του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και

β) για τις ζημιές στην περιοχή του Αεροδρομίου (Μονόλιθος) δόθηκε εντολή να συνταχθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να δημοπρατηθεί η αποκατάστασή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ζημιές δεν εμπίπτουν σε περιοχή αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

            «Χωρίς χρονοτριβή, παρεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Σαντορίνης, “προσπερνώντας” το θέμα των αρμοδιοτήτων. Προτάσσουμε την ασφάλεια των πολιτών και την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση. Οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου για τη Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, με την άφιξη τεράστιου όγκου επισκεπτών» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης.

Συνάντηση Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Κέας και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας “Σιμωνίδης ο Κείος”

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας «Σιμωνίδης ο Κείος» είχε σήμερα το γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν ζητήματα που άπτονται του τομέα του Πολιτισμού στο νησί της Κέας, ενώ έγινε ειδικότερη αναφορά  στην κατασκευή ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου, όπου όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του νησιού θα βρουν δυνατότητα έκφρασης και φιλοξενίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, όπως κάνει άλλωστε από την αρχή της θητείας της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε το συνεχές ενδιαφέρον και την ενεργή συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κέας, μέσω της στήριξης διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε, επίσης, την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Ευπρεπισμός και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης στη νήσο Κέα». Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποψιλώσεις, καθαρισμούς και ευπρεπισμό του αρχαιολογικού χώρου, τη στερέωση αποκατεστημένου θεμελίου του αρχαίου θεάτρου, τη διαμόρφωση διαδρομής σύνδεσης θεάτρου με υπάρχον μονοπάτι του αρχαιολογικού χώρου και τη στερέωση των τοίχων του θεάτρου, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Ειρήνης, προβλέπονται αποψιλώσεις, καθαρισμοί και ευπρεπισμός του αρχαιολογικού χώρου. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Αιγαίο ανέκαθεν ήταν κοιτίδα Πολιτισμού. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και ταυτόχρονα φέρουμε το βάρος της ευθύνης να συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε, αλλά και να συνεισφέρουμε στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας. Η Περιφερειακή Αρχή υπηρετεί πιστά αυτόν τον σκοπό και θα συνεχίσει να το πράττει με όλες τις δυνάμεις της, δεδομένου ότι ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνικοοικονομική, αλλά και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες».

            Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κέας κ. Ευαγγέλου δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαχρονικά στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου Κέας, στηρίζοντας τον σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Λεονταρίτη για τη συνεισφορά τους στην προώθηση και επίλυση σημαντικών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών της Κέας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Θα θέλαμε, επίσης, να τους ευχαριστήσουμε που συμμερίζονται το όραμα μας για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας και εργάζονται μαζί μας για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Χαράλαμπο Δαρζέντα

Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα είχε σήμερα στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Αντικείμενο της συνάντησης ήταν όλα τα θέματα της επαρχίας Θήρας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης.

Ανταποκρινόμενος άμεσα στην επείγουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ενημέρωσε τον κ. Δαρζέντα ότι από αύριο θα βρίσκεται στο νησί της Σαντορίνης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Επαρχείου και του Δήμου, θα επιληφθούν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη μεγάλη θεομηνία, ειδικότερα των ζημιών που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή του Αεροδρομίου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαρζέντας δήλωσε: «Κάθε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, μόνο εποικοδομητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, γιατί πάντα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε αίτημα του υποβάλλουμε και παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας, η επαρχία Θήρας βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του. Η δε, παρουσία του και με την ιδιότητα του Επάρχου είχε θετικότατα αποτελέσματα για την Σαντορίνη και την Περιφερειακή Ενότητα».  

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Σερίφου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερίφου κ. Αντώνη Αντώνακη είχε σήμερα στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον κ. Αντωνάκη για θέματα που αφορούν στο νησί, καθώς και για την εξέλιξη συγκεκριμένων έργων και ειδικότερα:

α) για την επισκευή του Γυμνασίου Σερίφου,

β) για την αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου και

γ) για την επισκευή του δρόμου της Καμαλάφκας.

            Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σερίφου δήλωσε: «Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Σερίφου, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης των προαναφερόμενων έργων και της έκδοσης οικοδομικών αδειών. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, όσο και προς τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων για την άψογη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην περαίωση των έργων».

            Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: «Από τον αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών μας δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις επαφές με τους αιρετούς α’ βαθμού του νομού μας, ιδιαίτερα με αυτούς που εκπροσωπούν τα μικρά νησιά, τα οποία και συνεπικουρεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ολοκλήρωση απαραίτητων έργων που θα συμβάλλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο στόχος αυτός είναι και η “κινητήριος δύναμη” μας. Θα συνεχίσουμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη, γιατί τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αξίζουν μόνο το καλύτερο».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τους Δημάρχους Κύθνου, Σικίνου και Κιμώλου

Με τους δημάρχους Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, Σικίνου κ. Βασίλη Μαράκη και Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στην Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους τρεις δημάρχους για τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά τους και χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς επίσης και για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο προγραμματισμού και κατάρτισης μελετών.

            Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Γαρδέρης, Μαράκης και Βεντούρης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καθοριστική συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην υλοποίηση έργων, απαραίτητων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους, ενώ ευχαρίστησαν τον κ. Λεονταρίτη και για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Α’ και Β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στον “κυκλώνα” της πολιτικοοικονομικής κρίσης. Οι αυτοδιοικητικοί, επιδεικνύοντας πνεύμα ευθύνης, με συνεργασία κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε έργα και να σχεδιάσουμε άλλα για το μέλλον, μέσω της ωρίμανσης μελετών και την δημοπράτηση τους. Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία μας, με στόχο την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Μήλου

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία το παρών έδωσαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Άδα Συμεοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των μελετών που σχετίζονται με σημαντικά έργα υποδομής (μονάδα ΒΙΟ.ΚΑ., δίκτυα ύδρευσης, λιμενικό έργο στα Πολλώνια) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο νησί της Μήλου, ενώ συζητήθηκε επίσης, ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών και των περαιτέρω διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση και ολοκλήρωση τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: « Η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση, αλλά και τον σχεδιασμό σημαντικών έργων για το ταχύτατα αναπτυσσόμενο νησί της Μήλου. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, έργα οδοποιίας τα οποία εκτελέστηκαν, καθώς και αυτά που ήδη είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν, η ανακατασκευή της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Αδάμαντος, η προοπτική της απόκτησης και δεύτερου λιμένα στα Πολλώνια κ.α. αποδεικνύουν ότι, όπου υπάρχει συστράτευση δυνάμεων και πνεύμα συνεργασίας προκύπτουν θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και σε περιόδους κρίσης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης δήλωσε τα εξής: «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο Μήλου κ. Βενάκη, οι οποίοι εγκύπτουν σε όλα τα έργα υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών της Μήλου. Η συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο λιμενικό έργο των Πολλωνίων, που θα εξυπηρετήσει την Μήλο και την Κίμωλο και την περαιτέρω τουριστική τους ανάπτυξη, στα σημαντικά έργα στον τομέα της αποχέτευσης (μονάδα βιολογικού, δίκτυα Αδάμαντα και διάθεσης), αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου μέσω ασφαλτοστρώσεων, είναι καθοριστική. Ο προγραμματισμός έργων για το νησί μας, τον οποίο παρουσίασε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνδρομή της».