ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤ/ΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2021

Εμείς οι νησιώτες δίνουμε καθημερινά μάχη με τα στοιχεία της φύσης.

Άνεμοι, φουρτούνες, καταιγίδες…

Όμως γνωρίζουμε καλά πώς να τα δαμάσουμε.

Στο τέλος αυτής της μάχης αντικρίζουμε πάντα μια υπέροχη ανατολή και τα καταγάλανα ήρεμα νερά του αρχιπελάγους μας.

Ξέρουμε πώς να βγαίνουμε πάντα νικητές.

Αναμένουμε, λοιπόν, το 2021 με πνεύμα νικητή και σύντομα θα ξανακερδίσουμε όσα μας στέρησε το 2020.

Εύχομαι τη νέα χρονιά να είμαστε καλύτεροι από πριν. 

Πιο ώριμοι.  Πιο αλληλέγγυοι.  Πιο δημιουργικοί.

Οι κύκλοι είναι για να κλείνουν.

Τα καλύτερα είναι μπροστά.

Ας υποδεχτούμε το 2021 με όμορφα συναισθήματα!

“Ανακατασκευή γηπέδου στον Καρτεράδο”

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας για την υλοποίηση του έργου: “Τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καρτεράδου”, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε στις 18-12-2020.

Στα πλαίσια της στήριξης των Δήμων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους 245.000,00 ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου στον Καρτεράδο της Σαντορίνης σε συνεργασία με το Δήμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε για το έργο:

«Σε αυτή την ιστορική συγκυρία για το ποδόσφαιρο της Σαντορίνης και των Κυκλάδων η Περιφέρεια δηλώνει παρούσα.

Τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε στο Δήμαρχο, κ. Αντώνη Σιγάλα, στον Πρόεδρο του Σωματείου της ομάδας ΑΣ Σαντορίνη, κ. Ευάγγελο Φουστέρη και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της,

προχωράμε στη χρηματοδότηση της κατασκευής γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καρτεράδου,

απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αποτελεί τιμή για το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων η συμμετοχή της ομάδας στη Football League, γι’ αυτό θα είμαστε πάντα παρόντες να συνδράμουμε στην εξελικτική της πορεία».

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη για τα Χριστούγεννα

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε όλοι πιστεύω ότι μας έκαναν πιο ώριμους, πιο δυνατούς και πιο αλληλέγγυους. 

Είμαι βέβαιος ότι από αυτό τον “αόρατο” πόλεμο θα βγούμε νικητές.

Σας εύχομαι ολόψυχα αυτές τις μέρες αγάπης και ομόνοιας να τις γιορτάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας! Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους με Υγεία κι Ευτυχία!

Παραδόθηκαν νέα οχήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέδωσε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία τριάντα πέντε (35) νέα οχήματα για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της.

Η συγκεκριμένη πράξη χρηματοδοτήθηκε με πόρους του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου.

Την παράδοση για την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Κανακουσάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνου Ανθούλη.

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε κατά την παράδοση:

«Αποδεικνύουμε καθημερινά έμπρακτα ότι συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη λύση των προβλημάτων των θεσμών και της κοινωνίας μας.  Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων του Αστυνομικού Σώματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Αστυνομία μας, η οποία με τη σειρά της εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.»

Από την πλευρά του ο Υποστράτηγος κ. Ιωσήφ Κανακουσάκης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο , τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και όλους όσους εργάστηκαν για την ένταξη της προμήθειας των 35 οχημάτων της Αστυνομίας στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.  Η απόκτησή τους αναβαθμίζει αισθητά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και βελτιώνει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.»

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στο Δήμαρχο Τήνου

Κύριε Δήμαρχε,

Διερωτώμεθα εάν η συμπεριφορά σας μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα της νομικής και θεσμικής χαλαρότητας με την οποία αντιμετωπίζετε τη συγκεκριμένη υπόθεση (σε σχέση με άλλους θεσμούς) ή έχετε μόνο ιδιοτελείς προθέσεις.

Παρά τη μεγάλη και διεξοδική συζήτηση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο σε σημερινό δελτίο τύπου σας αναφέρετε ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα μπορούσε και με ουσιαστική νομική βάση να μην εκδώσει άδεια διέλευσης των φορτηγών».

Κύριε Δήμαρχε, σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις των παρόντων Δημάρχων καθώς και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πλειοψηφίας και μειοψηφίας που δήλωσαν άπαντες ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία νομική και θεσμική βάση προκειμένου η πολιτική ηγεσία ενός θεσμού να εντέλλει έκδοση ή ανάκληση υπηρεσιακών αποφάσεων.

Μην εκτίθεστε λοιπόν, διότι έτσι επιβεβαιώνετε τον τίτλο του δημαγωγού.

Κύριε Δήμαρχε, η Περιφέρεια δεν «σηκώνει ψηλά τα χέρια» όπως δηλώνετε.

Η Περιφέρεια πολιτεύεται με ψηλά το κεφάλι κι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι υπηρετεί με συνέπεια και ευθύνη τα συμφέροντα των πολιτών στο πλαίσιο της ευνομούμενης κοινωνίας, την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε.

Είμαστε και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τήνου.

Κλείνοντας, θα επαναλάβουμε τα δικά σας λόγια, λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει, προσθέτοντας ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να τα συνοδεύει και η υπευθυνότητα.

Χαρούμενα Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων σε δημοσίευμα της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

Προκαλεί έκπληξη το δελτίο τύπου της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”,  το οποίο κάνει αναφορά στη συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22/12/2020, μέσα στα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, βαφτίζοντάς την «λαϊκό δικαστήριο» προκειμένου να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις.

Μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ παραδέχεται δημόσια και δηλώνει πως δεν στρέφεται κατά της Περιφερειακής Αρχής και ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει δικαίωμα να ακυρώνει αποφάσεις διοικητικών οργάνων, (κάτι το οποίο απαιτεί επιτακτικά ο Δήμαρχος Τήνου), αντί να απευθυνθεί στον κ. Δήμαρχο απευθύνεται στην Περιφερειακή Αρχή.

Καλό είναι οι συντάκτες του δελτίου να είναι περισσότερο προσεκτικοί διότι με τέτοιου είδους δηλώσεις το μόνο που κατορθώνουν είναι να εκθέτουν την παράταξή τους.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας να επαναλάβω ρητά και κατηγορηματικά ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας μέχρι σήμερα υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου μέσα στο πλαίσιο της ευνομούμενης πολιτείας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ενεργώντας δυναμικά και λέγοντας πάντα την αλήθεια.

Υποβολή μελέτης Πολυχώρου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Με ομόφωνη απόφασή της στη σημερινή συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της μελέτης που αφορά στην κατασκευή του έργου «Ανέγερση κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» με το ποσό των 620.000 €, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την ικανοποίησή του για τη λήψη της ομόφωνης απόφασης εξέφρασε με δήλωσή του ο εισηγητής του θέματος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης τονίζοντας:

«Προχωρούμε με υπευθυνότητα τις διαδικασίες που αφορούν στην κατασκευή του Πολυχώρου (Συνεδριακό & Αθλητικό Κέντρο) στη Σύρο γνωρίζοντας ότι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου είναι ο σωστός σχεδιασμός του (μελέτη).

Συνεχίζουμε με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η προσπάθεια παραπληροφόρησης των κατοίκων της Τήνου από ορισμένους κύκλους σχετικά με τη δυνατότητα απόρριψης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του αιτήματος για άδεια διέλευσης των ανεμογεννητριών από το δημόσιο οδικό δίκτυο του νησιού έχει ξεπεράσει τα όρια της όποιας ανοχής εκ μέρους μας.

Προκειμένου να λάμψει η αλήθεια αποφασίσαμε να εισάγουμε το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τρίτη 22/12/2020, η ημερήσια διάταξη του οποίου εκδόθηκε την Τετάρτη 16/12/2020.

Επιθυμώ να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι ο όρος «λαϊκισμός» που εμπεριέχεται στον τίτλο του προς συζήτηση θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απευθύνεται και δεν αφορά τους πολίτες της Τήνου με τους οποίους θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού.

Η θέση της Περιφέρειας για τις ανεμογεννήτριες έχει εκφραστεί με ομόφωνα ψηφίσματά της  και είναι σε όλους γνωστή και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει την παραπληροφόρηση των πολιτών της Τήνου με αόριστες, γενικόλογες και αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις.

Οι υπεύθυνοι για τις αρνητικές εξελίξεις δεν βρίσκονται σίγουρα στους κόλπους της Περιφέρειας.

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων Τήνου και Κύθνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους ΟΤΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και με ειλημμένη την απόφαση για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και λειτουργικές, προκηρύσσει διαγωνισμούς για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου Τήνου και Κύθνου.

Πιο συγκεκριμένα, για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Τήνου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό  για την ανάθεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Ν. Τήνου», συνολικού προϋπολογισμού 67.300€.

Η καταληκτική ημέρα και ώρα υποβολής των προσφορών είναι η Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 10:00πμ.  Την ίδια μέρα και μετά το πέρας της παραπάνω ώρας θα γίνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Αναφορικά με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Κύθνου, προκηρύσσεται ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου ν. Κύθνου», συνολικού προϋπολογισμού 67.300€.

Η καταληκτική ημέρα και ώρα υποβολής των προσφορών είναι η Τρίτη 22/12/2020 και ώρα 10:00πμ. Αντιστοίχως, την ίδια μέρα και μετά το πέρας της παραπάνω ώρας θα γίνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον εκάστοτε διαγωνισμό, έχουν ελεύθερη, πλήρη, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεύθυνση http://www.pnai.gov.gr/.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κωδικό «Συντηρήσεις – Επισκευές Χώρων Αθλοπαιδιών & Αθλητικών Εγκαταστάσεων νησιών ΠΕ Κυκλάδων».

Η προθεσμία εκτέλεσης του κάθε έργου είναι τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης από τον ανάδοχο.

Φορέας κατασκευής των έργων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από Διαβαθμιδικές Συμβάσεις Συνεργασίας που υπεγράφησαν με τους Δήμους Τήνου και Κύθνου, οι οποίες αφορούν στην ανάληψη από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας εκτέλεσης των έργων, δηλαδή εκπόνηση μελέτης, αδειοδότηση, δημοπράτηση, υ-πογραφή σύμβασης και παράδοση σε λειτουργία στους Δήμους.

Η αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων παραμένει στους Δήμους.

Το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στο Νότιο Αιγαίο

75.000.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο,

οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

  1. Ασφαλτοστρώσεις
  2. Διαγραμμίσεις
  3. Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων
  4. Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας
  5. Αποκατάσταση βλαβών

Δημοπρατούμε τους αμέσως επόμενους μήνες το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έγινε ποτέ στο Νότιο Αιγαίο και αφορά τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, εν μέσω κορωνοϊού συνεχίζουμε να παράγουμε ένα πρωτόγνωρα μεγάλο έργο για τα νησιά μας.

Το οδικό δίκτυο μετά τα χρόνια εγκατάλειψης που προηγήθηκαν βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλές για τους κατοίκους των νησιών και τους επισκέπτες μας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι χρηματοδοτήσεις ανά νησί.