Συγχαρητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη στον Φοίνικα Σύρου ONEX

«Ο Φοίνικας Σύρου ONEX έγραψε ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.

Είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κερδίζει τον τίτλο του Super Cup και η επαρχιακή ομάδα με τους περισσότερους τίτλους (2 κύπελλα League Cup, 1 κύπελλο Super Cup).

Δικαιώνονται όσοι στήριξαν την ομάδα διαχρονικά, είτε ως χορηγοί, είτε ως παράγοντες, είτε ως φίλαθλοι.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Ως Περιφέρεια στηρίζουμε πάντα την ομάδα.

Είμαστε χαρούμενοι και νιώθουμε περήφανοι, γιατί η ομάδα μας κατέκτησε το Κύπελλο, στο Κλειστό Γήπεδο της Ρόδου απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, στη διοργάνωση που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες έχουν διεξαχθεί στη Σύρο από το 2014 έως και σήμερα.

Εύχομαι το 2022, αλλά και τα επόμενα χρόνια η ομάδα να κατακτήσει κι άλλους τίτλους».

Ηλεκτροφωτισμός για τα γήπεδα Φιλωτίου Νάξου και Κουφονησίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δύο ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου εκσυγχρονίζονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συντήρησης και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων που υλοποιεί.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η  οποία συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 21-12-2021, ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων ποδοσφαίρου Φιλωτίου ν. Νάξου και Κουφονησίου.

Σκοπός του έργου είναι η πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τον επαρκή φωτισμό των γηπέδων ποδοσφαίρου, ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου, καθώς αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων, την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την οριστική παραλαβή τους.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Υλοποιούμε μία ακόμα δέσμευσή μας.

Εκσυγχρονίζουμε τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Φιλώτι της Νάξου και στο Κουφονήσι με την τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού LED που θα καταστήσουν τα γήπεδα πλήρως ασφαλή και λειτουργικά στη χρήση.

Έργα που αφορούν τη νεολαία ήταν και παραμένουν πάντα προτεραιότητά μας».

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.

Στην ενδελεχή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν θέματα του Υπουργείου που αφορούν την ακτοπλοΐα στις Κυκλάδες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Λεονταρίτη στην ταχύτερη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου και στη συνέχεια στη διατήρηση της γραμμής Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Σαντορίνη τουλάχιστον τρεις (3) φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες με προσέγγιση και στην Ίο δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης έθεσε το ζήτημα διατήρησης και κατά τους χειμερινούς μήνες του πλοίου συνδέει τη Ρόδο με τη Σύρο και τον Πειραιά κατά την επιστροφή του από τη Ρόδο.

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και Καλύμνου και συμφωνήθηκε να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμισή τους.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών των νησιών καθώς και στην αξιοποίηση του προγράμματος «Νέαρχος» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε δηλώσεις που προέβη ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και των λιμενικών εγκαταστάσεων των νησιών μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή τους.

Η αγαστή συνεργασία μας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη φετινή θερινή περίοδο είχαμε την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλων των εποχών και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωσή της και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Νότιο Αιγαίο οδηγεί την κούρσα της ανάπτυξης της πατρίδας μας και το μέλλον του προδιαγράφεται ευοίωνο».