Ένα βήμα πριν την υλοποίηση των αθλητικών έργων σε Σύρο, Τήνο και Κύθνο

Εγκρίθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 26-1-2021, τα πρακτικά δημοπρασίας και ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος τεσσάρων (4) πολύ σημαντικών παρεμβάσεων στο χώρο των αθλητικών υποδομών στις Κυκλάδες.

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

  1. «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη Βάρη ν. Σύρου»
  2. «Ανακατασκευή και αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πάγο ν. Σύρου»
  3. «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου ν. Τήνου»
  4. «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου ν. Κύθνου»

Για το αθλητικό κέντρο της Βάρης Σύρου, το οποίο θα περιλαμβάνει στίβο 200μ. για αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, αγωνιστικό χώρο με συνθετικό χλοοτάπητα και γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ και τέννις, ορίστηκε ως προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης», η οποία με την προσφορά της με έκπτωση 32,30% μείωσε το εκτιμώμενο κόστος του έργου στις 237.505,67 ευρώ.

Αντιστοίχως, και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πάγου Σύρου, για τις οποίες προβλέπεται πλήρης ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, τοποθέτηση νέας περίφραξης, κατασκευή εξέδρας και τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Παναγιώτης Μοσχοβίτης».  Η προσφορά της εταιρείας με έκπτωση 27,45% μείωσε το εκτιμώμενο κόστος του έργου στις 203.002,79 ευρώ.

Όσον αφορά στο έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου Τήνου, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», η οποία προσφέροντας έκπτωση 6%, μείωσε το  συνολικό προϋπολογισμό του έργου στις 44.345,82 ευρώ.

Τέλος, για το έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου Κύθνου, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Ε.Γ.Ε.Κ.Α. Ο.Ε.», της οποίας η προσφορά ανέρχεται στις 46.704,64 ευρώ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την οριστικοποίηση των αναδόχων, ώστε μετά την υπογραφή των συμβάσεων να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες υλοποίησης των τεσσάρων (4) αθλητικών έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ικανοποιημένος, καθώς προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των τεσσάρων (4) σημαντικών αθλητικών έργων.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, λόγω των γνωστών συγκυριών, ξεπερνάμε τα προβλήματα και συνεχίζουμε.

Πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε και τις εργολαβικές συμβάσεις». 

Σίφνος :«Β’ Φάση συντήρησης σχολικών κτιρίων από την Περιφέρεια»

Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη με την ανάδοχο εταιρεία «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» η σύμβαση με αντικείμενο τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων στη Σίφνο.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 86.985,67 ευρώ αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και στη βελτίωση της ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΕΠΑΛ Σίφνου και στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτός από την χρηματοδότηση του έργου έχει εκπονήσει τη μελέτη του, έχει προβεί στην δημοπράτησή του και έχει και την ευθύνη επίβλεψης των εργασιών.

Σημειωτέον, ότι πρόκειται για τη Β’ φάση παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια της Σίφνου από την Περιφέρεια.

Στις 3 Φεβρουαρίου η τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού για θέματα της Σύρου και των Κυκλάδων

Για τις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ. ορίστηκε η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης με την κα Υπουργό.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Λεονταρίτης με την Υπουργό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία είχε μεταφέρει το αίτημα – πρόσκληση για επίσκεψή της στη Σύρο προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου, όπως αυτά έχουν τεθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Διοικούσες Επιτροπές Κληροδοτημάτων, κ.ά.).

Η κα Υπουργός εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Σύρο, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε δήλωσή του για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Ευχαριστώ την κα Υπουργό για την ανταπόκρισή της.

Πρόκειται για μια σημαντική «συνάντηση» στην οποία τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου (νεοκλασικά κτίρια, χρόνος αδειοδότησης, κ. ά.) θα τεθούν επί τάπητος.

Η επιστημονική επάρκεια των στελεχών που θα συμμετάσχουν από πλευράς Σύρου και οι διαφαινόμενες καλές προθέσεις από πλευράς Υπουργού μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

Σε εξέλιξη ο καθαρισμός του ρέματος Βήσσα – Φοίνικα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μετά τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές Άνω και Κάτω Μάννα, Παρακοπή, Πάγο, Μέγα Γυαλό και Ποσειδωνία – από όπου απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κυβικά σκουπιδιών και αδρανών υλικών –  με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών συνθηκών, σειρά πήρε το ρέμα από το Φοίνικα ως το Βήσσα.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και την επόμενη εβδομάδα.

Ηλεκτροφωτισμός Υστερνίων Τήνου

Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και την ανάδοχο εταιρεία «Ν & Σ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», η εργολαβική σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού του οικισμού των Υστερνίων στην Τήνο.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 176.000,00 ευρώ αφορά στην τοποθέτηση ιστών με φωτιστικά σώματα LED και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να περαιώσει το σύνολο των εργασιών εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο εκτελείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτησή του, την επίβλεψη των εργασιών και την χρηματοδότησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης αναφερόμενος στην υλοποίηση του έργου, δήλωσε:

«Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα της Κοινότητας διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τους χρήστες (οδηγούς και πεζούς) του οδικού δικτύου των Υστερνίων.

Μετά το πρόσφατο έργο οδοποιίας που υλοποιήθηκε στο νησί, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Τήνου, όπου για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις και σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις».

Από την πλευρά της η Έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου σε τοποθέτησή της για το έργο, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, γιατί ικανοποίησαν άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Κοινότητας, του Συλλόγου και των κατοίκων των Υστερνίων, το οποίο  τους μετέφερα και  θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο χρονικό περιθώριο της  συμβατικής υποχρέωσης υλοποίησης του  έργου, θα  έχει ολοκληρωθεί με την έναρξη της  επερχόμενης  τουριστικής περιόδου».

500 rapid tests στο Νοσοκομείο Σύρου

Πεντακόσια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) παρέδωσε σήμερα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κι Επικοινωνιών κ. Μάρκο Δαδάο, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την έναρξη της πανδημίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά.

Τα τεστ παρέλαβε ο Διοικητής κ. Μιχάλης Ζουλουφός παρουσία του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Νικόλαου Τρίτζαλη.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν εφοδιαστεί  επαρκώς με rapid tests όλα τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, ενώ από σήμερα οι αποστολές συνεχίζονται με αποδέκτες τα Νοσοκομεία Νάξου και Θήρας και τα Κέντρα Υγείας Μυκόνου, Τήνου, Άνδρου, Μήλου και Πάρου.

«Όπως υποσχεθήκαμε τον περασμένο Μάρτιο, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, παραμένουμε συνεπείς αρωγοί στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας», δήλωσε ο  κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας : «Συνεχίζουμε αδιάλειπτα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα παρέμβασης με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την  υγειονομική θωράκιση των νησιωτών».

“Ποδαρικό” στη νέα χρόνια με έργα για την παιδεία στη Φολέγανδρο

Εγκρίθηκαν κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας οι όροι δημοπράτησης και η μελέτη του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Φολεγάνδρου (Β’ φάση)».

Οι παρεμβάσεις που έχουν προβλεφθεί αφορούν το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού και συγκεκριμένα:

Το Δημοτικό Σχολείο Χώρας

Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεριάς

Το Γυμνάσιο Χώρας

καθώς και το γήπεδο βόλεϊ – μπάσκετ της Χώρας

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης, τη δημοπράτηση και την παρακολούθηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία του νησιού περιλαμβάνονται:

  1. Αντικατάσταση των κουφωμάτων των σχολείων λόγω παλαιότητας
  2. Παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των υποδομών
  3. Εκσυγχρονισμός του συστήματος θέρμανσης με τοποθέτηση ανεξάρτητων κλιματιστικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης
  4. Αντιμετώπιση της υγρασίας των κτιρίων
  5. Παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους, κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης δήλωσε για την πραγματοποίηση του έργου:

«Είναι υπέροχο να ξεκινάμε τη νέα χρονιά με την εξαγγελία ενός έργου που αφορά τη νεολαία ενός μικρού νησιού της Περιφέρειάς μας.

Η συντήρηση των σχολικών μονάδων του νησιού καθώς και του γηπέδου βόλεϊ – μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και άθλησης.

Η δέσμευσή μας για παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά των νησιών μας ήταν και παραμένει ύψιστη προτεραιότητά μας».