Από την Σύρο η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων του Αριθμού 112

Από τη Σύρο ξεκίνησε σήμερα η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων του νέου Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτών (Αριθμός 112).

            Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης ήταν ο πρώτος που έλαβε το επίσημο δοκιμαστικό μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, το οποίο εστάλη από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

            Στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, παρόντες ήταν επίσης – και συμμετείχαν στην πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων – ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Γιώργος Βάμβουκας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου κ. Σπυρίδων Πέτρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ, ο Επιπυραγός κ. Ιάκωβος Τζώρτζης και ο Πυρονόμος και Υπεύθυνος Τηλεπικοινωνιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Δημήτριος Γεωργακόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποστολή του πρώτου επίσημου μηνύματος της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS, το οποίο έλαβα ακριβώς στις 12 το μεσημέρι στην τηλεφωνική μου συσκευή, ως Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Κυκλάδων.

Χαιρετίζω αυτήν την πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναβαθμίζει τις υπηρεσίες παροχής ασφάλειας προς τους πολίτες, με την ευχή η συγκεκριμένη υπηρεσία να χρησιμοποιηθεί ελάχιστα».

Απόλυτα επιτυχημένη η συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουλίου στην πλατεία Μιαούλη η συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, η οποία προσέλκυσε εκατοντάδες θαυμαστές και φίλους του ανεκτίμητου έργου του, προκειμένου να απολαύσουν έναν μουσικό «φόρο τιμής» στον μεγάλο Συριανό στιχουργό, ποιητή και πεζογράφο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ενισχύει και προβάλλει ποικιλοτρόπως πληθώρα πολιτιστικών δράσεων σε κάθε νησί με την πεποίθηση ότι επένδυση στον Πολιτισμό σημαίνει επένδυση σε έναν καλύτερο κόσμο, «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και του Νίκου Κυπουργού και στάθηκε πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός στην διοργάνωση της.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για τον “δικό μας” Μάνο Ελευθερίου. Η παρουσία του στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού και πολιτισμού διαμόρφωσε, διαμορφώνει και θα συνεχίσει να διαμορφώνει συνειδήσεις για πολλές δεκαετίες».

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο κ. Λεονταρίτης:

  • Στον Νίκο Κυπουργό (Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διεύθυνση).
  • Στον Γιώργο Νταλάρα.
  • Στην Ορχήστρα των Κυκλάδων και τους τραγουδιστές της: Ρένα Βέργου, Ελπίδα Γαδ, Γιάννη Γαραντζιώτη, Μαρία Κουσουλάκου, Γιάννη Ρούσσο, Νίκο Στόκα, Έλσα Χαραλάμπους.
  • Στους Απόστολο Ρίζο, Νένα Μεντή και Γιώργο Μπάιλα.
  • Στους μουσικούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων: Λένα Χατζηγρηγορίου, Susan Norton, Μαρίνο Γαλατσινό, Σοφία Σερέφογλου, Βούλα Γλύκα, Αντώνη Κονσολάκη, Σοφοκλή Κοσκινά, Νίκο Απέργη, Βαγγέλη Αραγιάννη, Μάκη Πρίντεζη, Γεωργία Λίτσα, Στέφανο Λαρεντζάκη, Φώτη Τσαντήλα, Νίκο Ρούσσο.
  • Στην Μεγάλη του Μάρκου Σχολή «Εν Χορδαίς και Οργάνοις» (Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διδασκαλία: Αρίστος Βαμβακούσης).
  • Στην Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων (Διεύθυνση – Διδασκαλία: Νίκος Ρούσσος, Διδασκαλία: Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου).
  • Στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
  • Στα ΜΜΕ που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Προκαταρκτική ενημερωτική συνάντηση για την προοπτική δημιουργίας Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) στην Σύρο

Προκαταρκτική ενημερωτική συνάντηση για την προοπτική δημιουργίας Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) στην Σύρο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.) Α.Ε. και συντονίστρια του έργου υλοποίησης Δικτύου Περιφερειακών Τοπικών Γραφείων κα Λίνα Μανωλοπούλου και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας συμβούλων για το έργο «Διαδικασία» κα Ναταλία Βλαστάρη.

Εξηγώντας την σημασία λειτουργίας Film Office σε κάθε Περιφέρεια, η κα Μανωλοπούλου έκανε γνωστό ότι θα λειτουργεί ως κεντρικό σημείο αναφοράς για αλλοδαπούς και εγχώριους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οπτικοακουστική παραγωγή (κινηματογράφος, τηλεόραση, animation, διαφημιστικά video clip κ.α.), παρέχοντας εξειδικευμένες  υπηρεσίες διευκόλυνσης και στήριξης, ενώ παράλληλα θα προβάλλει και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, σταθερός υπέρμαχος κάθε πρωτοβουλίας που στοχεύει στην περαιτέρω προβολή και ανάδειξη των νησιών μας, εμφανίστηκε θετικός όσον αφορά στην ίδρυση Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στη Σύρο και συμφώνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς το Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., θα καθοριστούν τα διοικητικά θέματα λειτουργίας του Film Office, η λειτουργία του οποίου θα δώσει προστιθέμενη αξία και θα προβάλλει  τα  νησιά  των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ως ελκυστικό και μοναδικό  προορισμό για  τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Κανακουσάκη

Συγχαρητήρια επιστολή στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Κανακουσάκη, επ’ ευκαιρία της πρόσφατης προαγωγής του στον βαθμό του Υποστράτηγου, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

            Σε αυτήν γίνεται λόγος για την εδραιωμένη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, η οποία θα συνεχίσει να συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδοποιίας στη Σύρο

Ολοκληρώθηκαν, για το παρόν χρονικό διάστημα, τα έργα οδοποιίας στη Σύρο, με την αποπεράτωση των εργασιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Χρούσσα.

Οι εργασίες οδοποιίας θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο (προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την υψηλή τουριστική περίοδο στο νησί μας κατά την οποία υπάρχει αυξημένη κίνηση τροχοφόρων) και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στις περιοχές Κάτω Μάννα, Γαλησσά, Τάλαντα και Παρακοπή (Σταυρός).

            Η ασφαλτόστρωση, η οποία αφορούσε στο τμήμα από την κεντρική διασταύρωση του δρόμου Παρακοπής – Χρουσσών μέχρι το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Χρουσσών, έγινε για πρώτη φορά με μείγμα «κλειστού τύπου», με ορατή την διαφορά στην ποιότητα του έργου, σε σχέση με τα προηγούμενα έργα οδοποιίας που εκτελούνταν στο παρελθόν.

Ακόμη, οι εργασίες προβλέπουν πλήρη διαγράμμιση, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για τεχνικούς λόγους.

            «Απαντάμε στα προβλήματα των νησιών μας με έργα. Ειδικά για το οδικό δίκτυο των νησιών μας, το οποίο παρέμενε χωρίς ουσιαστική συντήρηση για αρκετά χρόνια, έχουμε διαθέσει αρκετά χρήματα. Παρά την αποκατάσταση του, οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγάλες και γι’ αυτό τα συγκεκριμένα έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, παραμένουν υψηλά στις προτεραιότητές μας. Οι προσπάθειες μας για εξεύρεση πόρων είναι συνεχείς και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα, χρόνια το οδικό δίκτυο των νησιών θα βελτιωθεί σημαντικά» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Εθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras, o οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Silvio Cabiddu, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την ιταλική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων, στο πλαίσιο της ήδη καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Marras έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα, τα οποία – ως ποιοτικοί προορισμοί – βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων Ιταλών τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε, επίσης και στην ανάπτυξη της Σύρου, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, την επαναδραστηριοποίηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς και την ύπαρξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πρέσβης απηύθυνε πρόσκληση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να επισκεφθεί κι εκείνος με την σειρά του την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε ο κ. Λεονταρίτης.

Αύριο το μεσημέρι στις 13:00 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο κ. Marras θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Ξεκίνησε το έργο ασφαλτόστρωσης στα Χρούσσα

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνονται οι οδηγοί ότι τα έργα της οδοποιίας στα Χρούσσα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι.

Για την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή (μέσω Βάρης).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Νέα έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας οδηγούς ότι τα έργα της οδοποιίας στην περιοχή του Μάννα (από την παρακαμπτήρια οδό που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο μέχρι τη διασταύρωση Αζολίμνου-Βάρης) θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Ιουλίου, αντί για την Τετάρτη 3 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω της αυριανής απεργίας της Π.Ν.Ο., δεν θα καταστεί δυνατή η άφιξη μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού για την ασφαλτόστρωση.

Επαναλαμβάνουμε ότι για την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, οι οδηγοί μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές από Ερμούπολη προς Βάρη (και αντίστροφα) και πιο συγκεκριμένα:

• Τη διαδρομή: Ερμούπολη – Στρατόπεδο – Άνω Μάννα – Μαντρόνια – Βάρη και

• Τη διαδρομή: Ερμούπολη – Λαζαρέτα – Βιολογικός – Καλαμίσια – Αζόλιμνος – Βάρη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Έναρξη έργου οδοποιίας σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου

Ξεκινά την Τετάρτη 3 Ιουλίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το έργο οδοποιίας που θα καλύψει μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου.

Για το συγκεκριμένο έργο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των κατοίκων του νησιού και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών ανά περιοχή.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι οι εργασίες – οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου – θα ξεκινήσουν από την παρακαμπτήρια οδό που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο μέχρι τη διασταύρωση Αζολίμνου-Βάρης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας οδηγούς, προκειμένου να διευκολύνουν την ταχεία εκτέλεση των εργασιών και προς ελαχιστοποίηση ενδεχόμενης ταλαιπωρίας τους, το χρονικό διάστημα από 03/07/2019 έως 08/07/2019 να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές από Ερμούπολη προς Βάρη (και αντίστροφα) και πιο συγκεκριμένα:

• Τη διαδρομή: Ερμούπολη – Στρατόπεδο – Άνω Μάννα – Μαντρόνια – Βάρη και

• Τη διαδρομή: Ερμούπολη – Λαζαρέτα – Βιολογικός – Καλαμίσια – Αζόλιμνος – Βάρη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.