Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων”

Πιστός στην παραπλανητική του τακτική στο σημερινό του πρωτοσέλιδο ο “ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων” κάνει στροφή 180° και μην μπορώντας να βρει τίποτα το μεμπτό στην εξαετή θητεία μου αναφέρεται σε άλλη υπηρεσία στην οποία δεν έχω καμία απολύτως συμμετοχή στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. 

Τους ευχαριστώ που έστω και με αυτόν τον τρόπο με δικαιώνουν για την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Υ.Γ. Αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν θα συνεχίσω το δημόσιο διάλογο με ανθρώπους που δεν τηρούν απολύτως κανέναν όρο δημοσιογραφικής και κοινωνικής δεοντολογίας.  Στην παρούσα φάση είχα δύο επιλογές: είτε να προσφύγω στη δικαιοσύνη, είτε να τους αφήσω στην κρίση σας.  Επιλέγω το δεύτερο κι επιφυλάσσομαι.

Αντιπλημμυρικά έργα σε Κέα, Κύθνο και Νάξο

Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Κέας, της Κύθνου και της Νάξου είναι το αντικείμενο των συμβάσεων  που υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Πρόκειται για έργα ιδιαίτερα σημαντικά, με στόχο να επιλυθούν τα διαχρονικά πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για την Κέα και την Κύθνο, οι συμβάσεις με την ανάδοχο εταιρεία “ΓΑΙΟΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΕ” προβλέπουν εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων.

Για τη Νάξο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ΜΤ Α.Τ.Ε.” προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών, καθώς και επισκευή τεχνικού απορροής όμβριων υδάτων.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επίσης επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ τέλος θα γίνει καθαρισμός της εκβολής των ρεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Τα παραπάνω έργα αφορούν τη φετινή περίοδο, δεδομένου ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε βάθος τριετίας πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης.  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά της Νάξου, της Άνδρου, της Τήνου, της Σύρου και της Μυκόνου.

Ευρεία τεχνική σύσκεψη για τα έργα στο Δήμο Κύθνου

Σε κοινή δήλωσή τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο Δήμαρχος της Κύθνου τονίζουν για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση πολλών και πολυσήμαντων έργων στο νησί της Κύθνου.  Ενδεικτικά αναφέρονται η μετατροπή του παλαιού σχολείου της Χώρας σε μουσείο, η ανάδειξη του σπηλαίου της Δρυοπίδας, η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης της Δρυοπίδας, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του δημόσιου χώρου στάθμευσης των οχημάτων στη Χώρα της Κύθνου, η χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων καθώς και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 11Χ11 στο Μέριχα με συνθετικό χλοοτάπητα.

Ευρεία τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων και μελετών της Κύθνου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Κύθνου κ. Σταμάτιος Γαρδέρης, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κύθνου κ. Κωνσταντίνος Φιλιππαίος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κύθνου κ. Νίκος Μήλας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Γιώργος Γεωργουσόπουλος και κ. Γιώργος Βλαχογιάννης και ο πολιτικός μηχανικός κ. Θάνος Φώσκολος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των έργων και μελετών της Κύθνου, στον προγραμματισμό και την χρηματοδότηση των οποίων συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν:

  • η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης της νήσου Κύθνου και συγκεκριμένα από το Μέριχα έως την Δρυοπίδα, έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας,
  • το έργο που αφορά τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης Χώρας – Δρυοπίδας – Μέριχα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προέγκρισης των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίησή του,
  • η αναζήτηση λύσης στα προβλήματα που έχουν προκύψει στη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού του νησιού,
  • το αίτημα για ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου 11X11 που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια και
  • η έναρξη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κύθνου, η σύμβαση με τον ανάδοχο των οποίων υπεγράφη χθες από τον Αντιπεριφερειάρχη

Ανακοίνωση για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Από το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 67269/13-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δε θα πραγματοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

“Πράσινο φως” για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Σαντορίνη με φυσικό χλοοτάπητα

Διαδοχικές συναντήσεις με  τα  Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνης 2020 και του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, είχε στο Επαρχείο του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα των πρώτων.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Θήρας επικοινώνησαν στον Αντιπεριφερειάρχη το αίτημά τους για τη συνδρομή της Περιφέρειας στην κατασκευή νέου γηπέδου στο νησί με φυσικό χλοοτάπητα, απαραίτητη προϋπόθεση για τις ομάδες της Β’ Ενικής κατηγορίας, προκειμένου  να διεξάγονται αγώνες στην έδρα της.

Ο κ. Λεονταρίτης μετά από άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη  κ. Γιώργο Χατζημάρκο, έδωσε το “πράσινο φως” διαβεβαιώνοντας τους συμμετέχοντες  ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, συνεργασία που επικυρώθηκε μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Σιγάλα. 

Συζητώντας ακολούθως με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας volley γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, μετά την ενημέρωση που του έγινε για τα θέματα που αφορούν στο σωματείο, ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας, ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχονται στο ποσό των  781.200,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Και οι δύο συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και συμπλήρωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού.

Αντιπλημμυρικά έργα σε Σύρο και Μύκονο

Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Σύρου και της Μυκόνου είναι το αντικείμενο των συμβάσεων  που υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Πρόκειται για έργα ιδιαίτερα σημαντικά, με στόχο να επιλυθούν τα διαχρονικά πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Σύρο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ERGO – LAND ΕΠΕ” προβλέπει εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοιχίων αντιστήριξης και επισκευή τεχνικού απορροής ομβρίων υδάτων.

Για τη Μύκονο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ΓΕΩΤΕΡ – Ανώνυμη Τεχνική – Εμπορική – Κτηματική – Βιομηχανική – Παραγωγής Ενέργειας και Εκμετάλλευσης Ακινήτων” προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επίσης επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ τέλος θα γίνει καθαρισμός της εκβολής των ρεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη σε δημοσίευμα της εφημερίδας ο “ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων”

Δεύτερο “τιμητικό”, ψευδές και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων”, με αρθρογραφία η οποία πλέον εμπίπτει στις αρμοδιότητες άλλων θεσμών.

          Στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του με κατηγορεί για δύο πράγματα:

1ον : Ότι “κρύβομαι πίσω από τους νόμους για τη μεταφορά μαθητών”, δηλαδή με μέμφεται ότι εφαρμόζω τους νόμους του Ελληνικού Κράτους

2ον : Με καταγγέλλει ότι ψεύδομαι στην αναφορά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η εφημερίδα προσέφυγε στον Εισαγγελέα προκειμένου να αποδείξει ότι αδικείται στις χρηματοδοτήσεις.

          Δημοσιοποιώ, λοιπόν, το επίσημο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το οποίο εστάλη στην Υπηρεσία μας στις 07.03.2018, με το οποίο αποδεικνύεται το μέγεθος του ψέματος και η προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό μου, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η κίτρινη πλευρά της δημοσιογραφίας. 

Τους παραδίδω στην κρίση σας.

Υ.Γ. Μέχρι και σήμερα ουδείς από την εφημερίδα ήρθε σε επαφή μαζί μου ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να έχουν και την άποψη της Περιφέρειας, γι’ αυτά τα οποία καταγγέλλουν. Το αφήνω και αυτό στην κρίση σας.