Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για τα προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση της Σύρου

Ερμούπολη, 01 Οκτωβρίου 2019

                                                            Αρ.πρωτ.οικ. 132660/721

                                                            Προς: Αεροπορική Εταιρεία SKY EXPRESS

Αξιότιμοι κύριοι

            Με λύπη μου πληροφορήθηκα την είδηση ότι η εταιρεία σας SKY EXPRESS αποφάσισε να συνδέει αεροπορικώς την Σύρο, την διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Αθήνα με 4 έως 5 πτήσεις εβδομαδιαίως.

            Η απόφασή σας αυτή αποτελεί «προσβολή» προς τους κατοίκους της Σύρου και το επιβατικό κοινό, το οποίο στήριξε την εταιρεία σας παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν (μια πτήση την ημέρα και σε ώρες ακατάλληλες για την εξυπηρέτησή του, κ.α.).

            Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η απόφασή σας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.

            Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αιτηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών για το πρόβλημα που υπάρχει στη σύνδεση της Αθήνας με το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεδομένου ότι η μέχρι σήμερα εκτέλεση του μεταφορικού έργου από την εταιρεία σας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του νησιού.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Ολοκλήρωση Α’ Φάσης του έργου βελτίωσης τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Σύρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Α’ Φάση του έργου βελτίωσης τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Σύρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Μάννα, Γαλησσά, Τάλαντα, Άνω Μάννα και Παρακοπή, καθώς και στον κεντρικό οδικό άξονα της Ερμούπολης, από τη διασταύρωση προς Γαλησσά μέχρι το βενζινάδικο στα Λαζαρέττα.

            Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών, επιθυμώ να ευχαριστήσω:

  • Τους συμπολίτες μου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εργασιών, επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, για τα αναπόφευκτα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ενός έργου οδοποιίας.
  • Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Κυκλάδων, τα οποία σε αγαστή συνεργασία με τον ανάδοχο, παρέδωσαν ένα άρτιο – κατά γενική ομολογία – έργο.
  • Τα ΜΜΕ, τα οποία με συνεχείς ανακοινώσεις ενημέρωναν τους οδηγούς για την εξέλιξη των εργασιών και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Εντός δεκαπενθημέρου θα ξεκινήσει και η Β’ Φάση του έργου που αφορά στη διαγράμμιση των νέων τμημάτων που ασφαλτοστρώθηκαν.

Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου συνεχίζεται με τη δημοπράτηση, τις προηγούμενες μέρες, του έργου που αφορά στη διαγράμμιση του συνόλου του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Σύρο, την αντικατάσταση του συνόλου των πινακίδων σήμανσης και την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας».