Ξεκινά ένα σημαντικό έργο συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σύρου

Ακόμη ένα μεγάλο έργο οδοποιίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Σύρο, πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, σε εκτέλεση υπογραφείσας σύμβασης με τον ανάδοχο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών του οδικού δικτύου, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά του, με άσφαλτο κλειστού τύπου, η οποία χρησιμοποιείται στα μεγάλα ευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς, ενώ έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον τύπο ασφάλτου που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα.

Η άσφαλτος κλειστού τύπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε έργο οδοποιίας στη Σύρο και στο εξής θα χρησιμοποιείται σε όλα τα έργα οδοποιίας που θα εκτελούνται στα νησιά.

Τα τμήματα που επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου που θα καλυφθούν με άσφαλτο κλειστού τύπου είναι:

Από την παράκαμψη του δρόμου προς αεροδρόμιο έως τη διασταύρωση προς Αζόλιμνο.

Από το ΚΤΕΟ έως τον Πολυχώρο «Πλάζα» (πρώην Νεράιδα).

Από τη διασταύρωση προς Άδειατα μέχρι τη διασταύρωση Χρούσσων – Παρακοπής.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Παρακοπής μέχρι τη διασταύρωση Παρακοπής προς Χρούσσα.

Από τη διασταύρωση Δανακού προς Γαλησσά έως την είσοδο του οικισμού του Γαλησσά.

Τέλος, πρόκειται να εκτελεσθούν έργα οδοποιίας σε όλες τις στροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου Ταλάντων προκειμένου να αποκατασταθεί η επικινδυνότητα του οδοστρώματος, ενώ θα κατασκευασθεί ειδικός χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων.

Σε δήλωσή του σχετική με την έναρξη των εργασιών ο κ. Λεονταρίτης υπογράμμισε τα εξής: «Ένα ακόμη έργο μεγάλης σημασίας για τη Σύρο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Αποδεικνύουμε ότι εργαζόμαστε συστηματικά, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τα έργα οδοποιίας που έγιναν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προ διετίας, η κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού έχει βελτιωθεί σημαντικά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου και τα επόμενα χρόνια προκειμένου το σύνολο του οδικού δικτύου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για πάρα πολλά χρόνια, να καταστεί ασφαλές».

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Επάρχου Θήρας Γιώργου Λεονταρίτη με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Σύμβουλο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα στη Σαντορίνη

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Σύμβουλο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, που επισκέπτεται από χθες το νησί.

Ο κ. Λεονταρίτης συνεχάρη τον κ. Δαρζέντα για την εκλογή του, ευχόμενος «καλή και δημιουργική θητεία» εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν κύκλο επαφών ενημερώνοντάς τον για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, τις δρομολογημένες παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο νησί αλλά και για τα ανοιχτά θέματα που χρίζουν αντιμετώπισης με την προώθηση αναγκαίων δράσεων και έργων.

Από την πλευρά του ο κ. Δαρζέντας εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «μια παραγωγική περιφερειακή θητεία» ευχαρίστησε τον κ. Λεονταρίτη για την αναλυτική ενημέρωση, συντασσόμενος με τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη για «συνέχιση της προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας των Θηραίων πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, σε αγαστή συνεργασία με τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς φορείς της Σαντορίνης»

Χθες ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα: “Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη».

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων ο κ. Λεονταρίτης αναχώρησε για την Ίο, προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Voley Ios Open 1-Star World Tour, που φιλοξενεί από σήμερα το νησί με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας κάθε επιτυχία σ’ αυτήν τη σημαντική μάχη που δίνουν στη ζωή τους.

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια δοκιμασία σημαντική, καθώς ανοίγει νέους δρόμους στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία, σε μια πορεία ζωής που διαμορφώνεται από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε συνεχώς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είναι μια δοκιμασία στο ξεκίνημα της πορείας σας και της αναζήτησης για ένα καλύτερο αύριο, μια μάχη στον αδιάλειπτο αγώνα για την επιτυχία στη ζωή.

Έναν αγώνα, που για τον καθένα ξεχωριστά έχει την δική του σημασία. Είμαι βέβαιος, ότι όλο αυτό τον καιρό με συνοδοιπόρους τους καθηγητές και τους γονείς σας έχετε προετοιμαστεί και έχετε πάρει όλα τα εφόδια, για να βγείτε νικητές.

Συμμερίζομαι την αγωνία σας και σας συνιστώ ηρεμία, θάρρος και αισιοδοξία για να κερδίσετε τη “μάχη” που δίνετε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα επιτύχετε, να θυμάστε πως το μέλλον σας δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς πραγματικός νικητής είναι εκείνος που αδιάλειπτα μοχθεί και αγωνίζεται για το καλύτερο. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Γιώργος Λεονταρίτης

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Διάψευση φημολογίας περί καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Σε διάψευση φημολογίας που τον θέλει να δοκιμάζει πλέον την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με την ακόλουθη δήλωσή του:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε φημολογία για κάθοδό μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η οποία εντάθηκε αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών, ενδεχομένως λόγω της μεγάλης αποδοχής που υπήρξε προς το πρόσωπό μου (3.000 σταυρούς μόνο στη Σύρο).

Επειδή δεν επιθυμώ να συνεχιστεί η συγκεκριμένη «πολιτική φημολογία» διευκρινίζω ότι ουδέποτε εξέφρασα την παραμικρή επιθυμία να μετακινηθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ήμουν, είμαι και παραμένω αυτοδιοικητικός. Παραμένω στον πολιτικό χώρο (Αυτοδιοίκηση) που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα προβλήματα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μου, τον χώρο που μπορεί να χαράξει αναπτυξιακή πολιτική πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ανάκαμψη της χώρας.

Παραμένω δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο και την πολιτική παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα νησιά μας έχουν μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, την οποία θα υπηρετήσουμε με σχέδιο, στρατηγική και όλες μας τις δυνάμεις. Σε αυτή την «διαδρομή» επιθυμώ να είμαι παρών.

Το Νότιο Αιγαίο θα πάει μόνο #mprosta!».

Συγχαρητήριες επιστολές Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους των νησιών του νομού

Συγχαρητήριες επιστολές στους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους των νησιών των Κυκλάδων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όσους επικράτησαν στις εκλογές του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι οι δημοτικές αρχές που ανέδειξαν οι κάλπες θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα εργαστούν για την πρόοδο, την ευημερία και την περαιτέρω ανάπτυξη κάθε νησιού.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων επανέλαβε την πάγια θέση του για συνέχιση και ενίσχυση της ήδη εποικοδομητικής και αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να υπάρξει δυναμική προώθηση των αιτημάτων των νησιών τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κεντρικής ελληνικής πολιτικής σκηνής.